Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Νέα πνοή στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά δίνει ο Κωνσταντίνος Χαλιορής




Κάτι φαίνεται να αλλάζει προς το θετικό σε ένα από τα πιο ιστορικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας, τον «Άγιο Κοσμά», μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον οικονομολόγο Κωνσταντίνο Χαλιορή.







Από Doridanews



Ο νέος πρόεδρος έχοντας τη διάθεση αλλά και τα εχέγγυα αλλάζει σελίδα στη βασική λειτουργία του Κέντρου, τη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με άλλους φορείς του κράτους και την γενικότερη εξωστρέφεια.

Για τις πρώτες παρεμβάσεις και τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται στο Αθλητικό Κέντρο ο Κ.Χαλιορής δήλωσε:

Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τη θέση του προέδρου στο ΕΑΚΝ/Αγίου Κοσμά προτεραιότητά μου είναι οι αθλητές και οι ανάγκες τους.

Επισκέφθηκα όλες τις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκα από τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την κατάσταση των κτηρίων και της υλικοτεχνικής υποδομής.

Έθεσα ως βασικό στόχο την υγιεινή και την ασφάλεια των αθλητών, των πολιτών που επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις μας και των εργαζομένων.

Σκοπός της νέας Επιτροπής Διοίκησης είναι να συμβάλει στην προετοιμασία αθλητών και αθλητριών, στο δρόμο διεκδίκησης της πρόκρισής τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Καταρτίζουμε πρόγραμμα για τον εκσυγχρονισμό, τη συντήρηση και την ενεργειακή αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, που θα συμβάλλει σημαντικά στη δραστική μείωση του κόστους λειτουργίας των υποδομών αυτών, στην εύρυθμη λειτουργία τους, όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Δημιουργούμε τις συνθήκες που όλοι οι πολίτες χωρίς αποκλεισμούς θα μπορούν να κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων μας.

Ο προϋπολογισμός για το 2019, υλοποιείται με απόλυτο σεβασμό στα χρήματα των Ελλήνων και με υψηλά επίπεδα απορροφητικότητας.

Με συνεχή διάλογο με τις ομοσπονδίες αθλημάτων και ιδιαίτερα στις Ομοσπονδίες Ολυμπιακών αθλημάτων συνεργαζόμαστε για την προετοιμασία τους ενόψει της ολυμπιακής χρονιάς που έρχεται.


Με πνεύμα συνεργασίας ενισχύουμε την συνέργεια με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με συλλόγους και φορείς του αθλητισμού και όχι μόνο.

Στο Εθνικό Κολυμβητήριο «Καπαγέρωφ» έγινε έλεγχος στις εγκαταστάσεις και δρομολογήθηκε η αντικατάσταση των κεντρικών σωληνώσεων των δεξαμενών. Με τη βοήθεια του Δήμου Πειραιά καθαρίστηκε ο περιβάλλον χώρος, κλαδεύτηκαν τα δέντρα και φυτεύτηκαν φυτά – λουλούδια καθώς και βελτιώθηκε ο δημοτικός φωτισμός περιμετρικά του συγκροτήματος.

Στο μικρολίμανο πραγματοποιήθηκε έλεγχος στις προβλήτες και ξεκίνησε ο καθαρισμός εντός της θάλασσας και η απομάκρυνση αντικειμένων από τον πυθμένα. Δρομολογήθηκε η διαδικασία συγκέντρωσης και απομάκρυνσης των παλαιών λαδιών.

Στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και στα εθνικά προπονητήρια πραγματοποιήθηκε έλεγχος και καταγραφή όλων των εγκαταστάσεων και ιεράρχηση των προβλημάτων. Επισκευάστηκαν κλιματιστικές μονάδες, έγιναν ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εργασίες και δρομολογήθηκαν εργασίες σε χώρους υγιεινής και προπόνησης των αθλητών. Δρομολογήθηκε η επισκευή ξενώνων και λοιπών εγκαταστάσεων.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον Υπουργό Αθλητισμού κύριο Λευτέρη Αυγενάκη για τον έμπρακτο ενδιαφέρον του απέναντι στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά καθώς και όλους τους εργαζομένους για την συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου