Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Kαιρός...να βγάλουμε τις ταμπέλλες




Μόλις ήπια τις πρώτες γουλιές, από το καφέ του Νικολάκη στο πλάτανο, δίπλα από τη Μαντήλω και σας γράφω, σε απευθείας τηλε-μετάδοση, τις σκέψεις μου.

Συγχωριανοί, πέρασε ο καιρός, μας μένουν κάτι μέρες για να ξεχαρβαλώσουμε τις ταμπέλες του ex  ΔΗΜΟΥ ΕΥΠΑΛΙΟΥ, όλων των ..  ex Δήμων .
Ενα νέο κεφάλαιο αρχίζει σε λίγες μέρες, μιά ελπίδα γεννιέται, έστω μέσα από τη φτώχια του κράτους.Μέσα από τη φτώχια πρέπει να δημιουργήσουμε, διότι ο Ελληνας πάντα στο τέλος σώζεται και δημιουργεί.
Δυστυχώς ...επτωχεύσαμε πούλεγε και ο Τρικούπης.
Πτωχεύσαμε από λεφτά, από ιδέες, από φιλότιμο και από πολιτικούς.Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα "ενωμένοι".
Θυμάμαι καλοκαιριάτικα, τη στροφή που έγινε, ήλθαν τα πάνω - κάτω και το Ευπάλιο, τελικά δεν έγινε - όπως έπρεπε κανονικά λόγω υποδομών - πληθυσμιακής κατάστασης κλπ, η έδρα του ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΑΣ.
Ο παραλιακός κόσμος πικράθηκε- χολώθηκε αφάνταστα - διότι πρόκειται για ξεπούλυμα καθαρό.Πιό καθαρό δε γινόταν !
Θέλω να δώ το Γενάρη πως θα πηγαίνει σύσσωμο το Υπουργικό..., συγνώμη το Δημοτικό Συμβούλιο ήθελα να πώ, αλλά θα μοιάζει ...με Υπουργικό !
Θα πηγαίνουν στα Λιδωρίκια, να κάνουν τί, να πούνε τι, να καθίσουν πού, να μιλήσουν σε ποιούς ?
Σίγουρα - δε λέω - άνθρωποι και συμπατριώτες μας είναι και αυτοί, αλλά η πραγματικότητα , παραμένει ωμή πραγματικότητα.Οπως και μείς, έτσι και χειρότερα αυτοί, μείνανε πίσω, πολύ πίσω φίλε μου. Μιλάμε ότι μας αγγίζει η ιστορία των Δωριέων !  Υποδομή μηδέν.

Το Ευπάλιο σα παραλιακό τμήμα του Δήμου Δωρίδας και το κυριώτερα λόγω της Ναυπάκτου, της Πάτρας και της γέφυρας, έζησε και μεγάλωσε με άλλους ρυθμούς, με άλλες ανέσεις και υποδομές.
Σίγουρα τα παιδιά από τα Λιδωρίκια, έχουν το απόλυτο δίκηο , δίκηο που τους πνίγει αφάνταστα γιατί άν δεν γινόταν το Λιδωρίκι έδρα του Δήμου, τότε θα τους είχαν ξεχάσει μόνιμα και για πάντα από την ίδια την Ελλάδα, την Ευρωπ Ενωση, θα είχαν διαγραφεί από το χάρτι .Από την άλλη μεριά όμως και τα παράλια της Δωρίδας έχουν το δίκηο τους, έχουν μάθει διαφορετικά και τώρα θα δυσκολευτούν τα πράγματα, ήδη  φάνηκαν τα πρώτα προβλήματα.
Ο νέος Δήμος μας, δυστυχώς είναι ο Δήμος των "40 ΔΕΝ" πούλεγε και ο Καπεντζώνης προεκλογικά !

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ  -  ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ  ΤΙΠΟΤΑ .

Λόγω της μεγάλης φτώχειας, από παληά ο κόσμος τα μάζεψε και έφυγε, στην Αθήνα - Καναδά - Αμερική - Γερμανία - Ρωσία. Ερχονται τα καλοκαίρια για 10 μπάνια, βάφουν το σπίτι , αφήνουν κάποιο συνάλλαγμα και ξαναφεύγουν.Καμμία διαδοχή, καμμία υποδομή, όσοι έμειναν είναι οι περισσότεροι Δημόσιοι υπάλληλοι παντρεμένοι - τους ταϊζουμε κανονικά βλέπεις τους χαραμο-φάιδες (κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα, προτιμούν να μένουν στη Ναύπακτο, διότι βλέπεις , δε βγαίνει ο χειμώνας στο Ευπάλιο).

Ολα πρέπει να ξεκινήσουν από το μηδέν.

Αν ξεκινήσουμε από το Δημαρχιακό Μέγαρο, εκεί είναι να μας κλένε οι ρέγγες. Στο Λιδωρίκι - πού τόσο πάσχησαν να πάρουν τη περιβόητη έδρα του Δήμου - κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.
Ηθελα νάξερα, που θα συνεδριάσουν . Στο πλάτανο ?  Τι έχουν να πούνε και να προτείνουν άραγε ?

Αντίθετα στο Ευπάλιο, υπήρχε τουλάχιστον η βασική υποδομή, ένα υπερσύγχρονο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, που θα το ζήλευαν οι Δήμοι της μισής Ελλάδας.
Πολυτελέστατο, με μάρμαρα και φούλ κλιματιζόμενο.

Διάχυτη είναι η κοινή άποψη και ομολογία, ότι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, θα πρέπει να επικρατήσει απλά και καθαρά η κοινή λογική.Θα πρέπει να συζητήσουν τα προβλήματα ανοικτά και ξάστερα διότι η μοίρα τους είναι πλέον κοινή.
Το Ελληνικό κράτος, με τη Τρόϊκα καπάκι για αρκετά χρόνια, δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει λεφτά για ένα δεύτερο Δημαρχείο στο Λιδωρίκι, λεφτά δεν υπάρχουν, έχουμε ξωφλήσει σα κράτος, είμαστε φούλ στα χρέη.

Πάρα πολλοί θυμήθηκαν το υπαρκτό σενάριο των 3/ 5 του νέου Δημοτικού Συμβουλίου , να πάρουν την απόφαση και να αλλάξει η έδρα του νέου Δήμου και νάρθει στο Ευπάλιο, στο νέο Δημαρχείο που δεν δούλεψε κάν ένα χρόνο.
Θεωρώ ότι θα αρχίσουν οι έριδες και οι δολιοπλοκίες. Κάπως έτσι έχασε το στοίχημα και ο Τάσος, μιά δούλευε τους βόρειους και μιά τους νότιους.Και έχασε !

Πρέπει να επικρατήσει η λογική, επείγει να βρεθεί λύση (μιά λύση , δίχως λεφτά ).
Σίγουρα - άν είμαστε ένας Δήμος της Αμερικής ή της  Ευρωπαϊκής ένωσης,  με το διαδίκτυο θα μπορούσε κάλλιστα να λυθεί το πρόβλημα.Τα καλλίτερα Συμβούλια των Πολυθενικών επιχειρήσεων, τα μεγάλα κράτη, η Μέρκελ με το Σαρκοζί, ο Αμερικανός Πρόεδρος με το Ρώσο και Κινέζο, κάνουν τηλε-διασκέψεις και αποφασίζουν επίσημα και σε χρόνο μηδέν, για καίρια και σοβαρά προβλήματα.
Θά έριχνα μιά γνώμη στο τραπέζι , που πρέπει να  προχωρήσει και στο νέο Δήμο Μας,
η ΤΗΛΕ-ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ, των πάνω και κάτω χωριών.

Ανοικτή γραμμή μέσω Ιντερνετ του Λιδωρικιού με το Ευπάλιο κλπ χωριά. Βόρειο και Νότιοι.

Εχουμε τη δυνατότητα να εξοπλίσουμε  με ευρωπαϊκά προγράμματα το Νέο Δημαρχείο Ευπαλίου με όλα τα άλλα πρώην Δημαρχεία της Δωρίδας.

Ελπίζω και εύχομαι, να επικρατήσει, η λογική , διότι δεν υπάρχουν , ούτε χρόνος αλλά ούτε και χρήμα !

ΤΗΛΕ  -  ΔΙΑΣΚΕΨΗ , και ξερό ψωμί, αλλοιώς δε βγαίνουμε παιδιά ! Θα το κλείσουμε το μαγαζί, ακόμα δεν το ανοίξαμε.

Τ΄ακούς Καπεντζώνη ? Μηχανικός είσαι, προχώρα !
.
"ο Ντελάλης της Μαντήλως"
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου