Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΤΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Ο καιρός όλου του χρόνου με τα Μερομήνια!


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - Ο ΚΑΙΡΟΣ συμφωνα με τα "Ημερομήνια"

Συντάχθηκε απο τον Vasilis Delimaris


Τα μερομήνια κρατάνε από πολλά χρόνια πριν, με αυτό το τρόπο στα χρόνια που η πρόγνωση του καιρού δεν γινόταν από την μετεωρολογική υπηρεσία αλλά από την γνώση ορισμένων ανθρώπων στα σημεία που εμφανίζονταν στον ορίζονται .

Τα μερομήνια αρχίζουν από τις 14 Αυγούστου γιατί πηγαίνουν με το παλιό ημερολόγιο.

Συνεπώς στις 14 ξεκινάνε με το πρώτο μήνα που είναι ο Αύγουστος και συνεχίζουν κάνοντας το κύκλο μέχρι τον επόμενο Αύγουστο. Επίσης κάθε ώρα κατά την διάρκεια της ημέρας συμβολίζει την ημερομηνία. Σίγουρα όμως η επιτυχία στις προβλέψεις εξαρτάτε και από τις κλιματολογικές αλλαγές και από την ώρα που θα εμφανιστούν τα σημεία δηλαδή αν είναι νύχτα ίσως να μην φανούν .Τα παλιότερα χρόνια οι προβλέψεις του ήταν πάρα πολύ κοντά σε ακριβή ημέρα και ώρα. Η πρόβλεψη αντιστοιχεί για όλη την Ελλάδα αλλά σίγουρα ανάλογα με την κάθε περιοχή ίσως να χρειάζεται κάποιες ώρες οι μέρες για να φτάσει το ανάλογο κύμα της πρόβλεψης.





Οκτώβριος



Το πρώτο δεκαήμερο έχει καλοκαιρινό καιρό με ελαφρούς βοριάδες και συνεχίζετε μέχρι στις 15 του μήνα περίπου. Από 15 έως 18 έχει βροχές. Από 20 μέχρι 26 του μήνα έχει άστατο καιρό σε όλη την Ελλάδα. Φαίνετε να είναι ένα Φθινόπωρο πολύ καλό με αρκετές βροχές για την εποχή.



Νοέμβριος



Στις πρώτες δύο τρείς ημέρες ο καιρός είναι άστατος με βροχές και μετά ο καιρός είναι καλός μέχρι της 15 του μήνα. Γύρω στις 15 έχει βροχή μετά μέχρι τις 20 του μήνα έχει καλό καιρό. Από 20 και μετά νότια Πελοπόννησο Αιγαίο και Δυτικά Βόρεια έχει βροχές.



Δεκέμβριος



Τις πρώτες 5 ημέρες ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές μετά μέχρι τις 15 θα είναι καλός. Μετά έχει παγωνιές και χιόνια στα βόρεια με βόρειους ανέμους μέχρι τις 25 του μήνα περίπου.



Ιανουάριος



Τις πρώτες 5 ημέρες έχει άστατο καιρό με χιόνια στα Βόρεια και βροχές στα Δυτικά μετά έχει καλό καιρό με παγωνιές. Από της 15 έχει πάλι άστατο καιρό με χιόνια στα ορεινά και βροχές στα πεδινά έως το τέλος περίπου του μήνα.



Φεβρουάριος




Όλος ο Φεβρουάριος έχει άστατο καιρό με Βοριάδες, Χιόνια, Βροχές.



Μάρτιος



Ο Μάρτης θα είναι ο πιο κρύος και βροχερός μήνας της χρονιάς με δυνατούς βοριάδες και χιόνια η κακοκαιρία σταματάει για δύο τρείς ημέρες 8-10 του μήνα και μετά ξεκινάει πάλι νέο κύμα με βροχές χιόνια και πιο δυνατό αέρα μέχρι τέλος περίπου.



Απρίλιος




Όπως τελειώνει ο Μάρτης συνεχίζει και ο Απρίλης μέχρι της 10 περίπου με βροχές, χιόνια και δυνατούς βοριάδες, μετά λίγο καλυτερεύει με του βοριάδες να συνεχίζουν μέχρι της 17 του μήνα. Μετά της 17 γίνετε ανοιξιάτικος με ηλιόλουστο Πάσχα αλλά οι βοριάδες συνεχίζουν με πιο χαμηλή ένταση μέχρι τέλος.



Μάιος



Ανοιξιάτικο το πρώτο Δεκαήμερο αλλά από 11 έως 17 είναι άστατος πάντα όμως με βοριάδες κι αυτός ο Μήνας μετά πάλι Ανοιξιάτικος μέχρι τέλος του Μήνα.





Ιούνιος




Αρχίζει καλοκαιρινός με πολύ ζέστη μέχρι τέλους και ίσως με απογευματινά μπουρίνια κάποιες ημέρες προς το τέλος.



Ιούλιος




Ο Ιούλιος έχει καλό καιρό με καύσωνα μέχρι τις δεκαπέντε ένα κύμα με πιθανόν με βροχές στα ορεινά για μια δυο ημέρες πάλι ένα ίδιο κύμα πάλι στις 21-22 με απογευματινά μπουρίνια και μετά μέχρι το τέλος του μήνα καλοκαίρι.



- Δελημάρης Νίκος

.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου