Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Τα νέα από το χιονισμένο Παγκράτι - Λιδορίκι

Μετά από το καταιγισμό των μηνυμάτων που λάβαμε το Σαβ/κο, αφού πρώτα ευχαριστήσω τους φίλους ανά τη Δωρίδα, είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω στους προβληματισμούς κάποιων ολίγων (που δεν φέρουν κάν Mail στο μπλόκ τους, για ευνόητους λόγους…κρύβονται βλέπεις πίσω από τη μοναξιά του  Ιντερνετικού τείχους ! )



- Κατηγορούμενο μπλόκ,  http://lidoriki.blogspot.com/


O αξιότιμος κ. Κώστας Καψάλης από τo ( ΠΑΓΚΡΑΤΙ ) ΛΙΔΟΡΙΚΙ το καλοκαίρι, αφού διάβασε και …κατάλαβε όσα ήθελε  από το άρθρο μας (με ημερ 27.11.2010 και τίτλο «καιρός…να βγάλουμε τις ταμπέλλες στο τέλος – αφομοιώνοντας τάχαμες την ωμή πρακτική και πραγματικότητα που επικρατεί στο Δήμο Δωρίδας και … ιδιαίτερα στο ιστορικό χωριό του «το Λιδορίκι», με μεγάλη δόση κριτικής , έγραψε για το άρθρο μας, ότι :)

……..

είναι πραγματικά μια " διδακτορική διατριβή " στη γλωσσολογία και την..κοινωνιολογία .


Η " στοά των..εγγραμμάτων " ξαναχτυπά , αγαπημένοι μας φίλοι , και ξαναχτυπά , λίγες μέρες πριν απ' το " ξεκίνημα " αυτού του ..'ερμου του Δήμου Δωρίδας , που , το'χουμε πει πολλές φορές , θυμίζει κοστούμι , που το σακάκι του είναι από.." βελούδο " και το πανταλόνι από..." αλατζά " ή .." ντρίλι ", το βελούδο βέβαια , όλοι το γνωρίζουμε , όσο για τον ..αλατζά και το..ντρίλι , ρωτήστε τους..παλιότερους και θα καταλάβετε τι ακριβώς ..εννοούμε..


Δυστυχώς , αυτή είναι η κατάσταση ,η οποία είναι σίγουρα .." ενορχηστρωμένη " , και μόνο καλό δεν κάνει στο ..στέργιωμα του ..νεογέννητου Δήμου , απευθυνόμενοι δε στους "ενορχηστρωτές " , που κρύβονται από πίσω , θα θέλαμε να τους πούμε , πως η.." ορχήστρα τους " είναι εντελώς..τελείως ακατάλληλη , και παίζει.." φαλτσα "...βαράει , όπως λέμε στο..." βρόντο "..


Κώστας Καψάλης (Παγκράτι – Λιδορίκι)


Σε άλλο άρθρο του, κριτικάρει τη θέση που έγινε στις 12.12.2010 η ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων, έξω από το Ευπάλιο στο κέντρο Φλόγες.
Και ξαναρωτάμε ανοικτά και επίσημα , αν διαθέτει το Λιδορίκι αίθουσα 250 ατόμων για συνέδρια, διότι απ’ ότι γνωρίζω δεν υπάρχει.Εκτός αν εννοεί το καφενείο στη Βάθεια !..
-----------------------------


Α !  ρε,  ΤΗΛΕ - …..   που χρειάζεται σε μερικούς !




Ας συγκεντρωθούμε στα ΔΕΔΟΜΕΝΑ, αλλά με το ένα χέρι στη καρδιά και το άλλο στη τσέπη (δεν υπάρχει..μία ! ).


Ας ακούσουμε Δημοκρατικά τις προτάσεις από το κ.Καψάλη στο ερώτημα «που θα στεγαστεί αυτό το πολυμελές Δημοτικό Συμβούλιο και με τι υποδομές ? ».


Πώς θα λειτουργήσει ο νέος Δήμος ?


Μήπως εμμέσως ψάχνει δικαιολογίες να κτυπήσει το Καπεντζώνη ?


Αφού πρώτα απαντήσει ανοικτά στο μπλόκ του, σε αυτό το καίριο ερώτημα - που ζητά λύση σε λίγες κιόλας μέρες – τότε μόνο θα ξαναμιλήσουμε , διαφορετικά αν δεν έχει προτάσεις βάσιμες και θεσμικές δεν δικαιούται να μιλά απλά ...για να μιλά. (λύση όμως … όχι από το Καφενείο του Παγκρατίου που ζεί και περιφέρεται, λύση για το Λιδορικιώτη – Ευπαλιώτη και κάθε κάτοικο αυτού του ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΑΣ, λύση για τη καθημερινότητα ! )


Ο δρόμος…είναι μονόδρομος.

Απλή ΛΟΓΙΚΗ χρειάζεται, όχι δήθεν πατριωτισμό και μονόλογους.






Ευχαριστώ για το Χρόνο σας




«Ο Ντελάλης της Μαντήλως».


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου