Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

BΡAZΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟ … ΠΑΛΗΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΕΥΠΑΛΙΟΥ




*Φίλοι μου, το καλοκαίρι τέλειωσε, πολύς κόσμος επισκέφθηκε αναγκαστικά τα χωριά μας,  κόσμος κουμπωμένος γιατί λίγο-πολύ  όλοι νοιώθουμε στο πετσί μας τη κρίση, τη δυσπραγία που κυριαρχεί παντού εδώ και δύο χρόνια.
Τίποτα δε κουνιέται, τα «λεφτά υπήρχαν, αλλά τώρα δε τα βρίσκουμε».
Εδώ λεφτά – εκεί λεφτά, που πήγαν πατριώτη τα λεφτά ?

*Σε όλα τα χωριά της Δωρίδας ο κοσμάκης έζησε τη βρώμα από τα σκουπίδια που κανείς δεν έλεγε να τα μαζέψει.Τα συνεργεία καθαριότητας – δίμηνης γάρ σύμβασης και μερικής απασχόλησης – δε μπορούσαν να κάνουν τίποτα.Τεράστιο ήταν το πρόβλημα με τα σκουπίδια, δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα υγείας για τον κόσμο. Ατυχος και εσφαλμένος χειρισμός.
Οι περισσότεροι αναπολούσαν τον καιρό του… Παγώνη με τα ιδιωτικά συνεργεία αποκομιδής σκουπιδιών.Ο σημερινός Δήμαρχος προτίμησε … τη μερική απασχόληση, λόγω μικρο-υποχρεώσεων που φρόντιζε πάμφθηνα να ξαργυρώσει …  προς τους άτυχους υποψήφιους ανέργους και σαφώς
 πρώην ψηφοφόρους του !
Στο έγχρωμο προεκλογικό σου φυλλάδιο του 2010, αξιότιμε Κε Δήμαρχε «έγραφες …για τη μεγάλη προσοχή που θα δώσεις στη  καθημερινότητα του πολίτη, για τη καθαριότητα, για τη συντήρηση του δικτύου ύδρευσης, για στρατηγικές ανάπτυξης , για τουριστική αξιοποίηση της περιοχής μας.



*Οσον αφορά για τη ποιότητα του νερού - αν είμασταν στη πράσινη Δανία – και όχι στη Δωρίδα - κάποιοι εκεί θα πήγαιναν κατευθείαν φυλακή με αυτά που παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα σε πολλά  ορεινά χωριά της Δωρίδος.Ο κοσμάκης κουράστηκε και κατάντησε να αγοράζει σε εξάδες εμφιαλωμένα νερά από το Lidl  Ναυπάκτου και διάφορα Syper Market, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το τόπο διαμονής τους.
Και να σκεφτείς ότι τα χωριά μας είναι μέσα στα δάση και υπάρχει άφθονο και γάργαρο νερό στη πηγή όμως (όχι βέβαια μέσα στα σπίτια των Δωριέων, γιατί εκεί έβγαιναν φίδια και βρέθηκαν ποντίκια στις δεξαμενές νερού).
Στο Ευπάλιο, τα πράγματα με το νερό δεν είναι τόσο τραγικά, αλλά "δε πίνεται".

*τι γίνεται τελικά με το πολυ-πληθές  προσωπικό του Δήμου και με τα συνεχόμενα προβλήματα και τριβές των πρώην και επόμενων.Τι έγινε με τις … ανακατώστρες στο πρώην Δημαρχείο του Σλέ ?
Ποιός θα αναλάβει Δήμαρχε να  βάλει το προσωπικό σε μια σειρά επιτέλους ? Ποιός περιμένεις να βάλει το μαχαίρι…στο κόκκαλο , ποιος θα διαλύσει τους «πυρήνες- κηφήνες»?
Δε πάει άλλο, Δήμαρχε, σχέσεις υπαλλήλων στο πρώην Δημαρχείο Ευπαλίου «μηδέν».
Πρέπει να πάρει θέση και ο Παγώνης, δεν είναι ντροπή να ζητήσεις βοήθεια, δε νομίζω να στην αρνηθεί.


*Πέρασε κουτσά στραβά το καλοκαίρι, σε κάποια χωριά γίναν εκδηλώσεις – θεατρικές παραστάσεις - πανηγύρια - συναυλίες,  ο κόσμος χάρηκε, άλλαξε παραστάσεις, έγινε έστω κάτι για να ταράξει … τη καθημερινότητα.
Τη «καθημερινότητα» που δε προσέχεις Κε Δήμαρχε, δυστυχώς σου ξέφυγε, προφανώς δικαιολογημένα κάτω από τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσεις δυστυχώς μόνος σου. Κατάλαβέ το, δεν έχεις κανένα συνεργάτη στο Ευπάλιο, πλήν το «τίμιο και δουλευταρά» Ανδρέα Ευσταθίου και το Κώστα Αντωνόπουλο.Ανδρέα προχώρα και μη δίνεις σημασία στη διαπλοκή, νάσαι σίγουρος ότι θα δικαιωθείς.

Στα παράλια της ωραίας Ερατεινής έγινε μέχρι και η «γιορτή της σαρδέλλας», Πολλοί είπαν ότι έγινε η  « γιορτή της πασαρέλλας  των δημοσίων σχέσεων». Πέρασαν όλοι,  πολιτικοί – κομματάρχες – παράγοντες – παραγοντίσκοι – χορηγοί - δημοσιογράφοι, συμπεριλαμβανόμενου του συμβούλου σου  Ευπαλιώτη «Δωρίδα» και του αναπόσπαστου και μοναδικού … μουσικού  στη Δωρίδα της ομάδας «Φλέγκα» . Γραμμάτια βλέπεις…
(εδώ κάτι πρέπει να κάνεις, για το ... άτυπο γραφείο Τύπου του Δήμου Δωρίδος, του  Ευπαλιώτη ανώνυμου...«Δωρίδα», στο μπλόκ  Dorida news,  χωρίς όνομα και mail )
Δυστυχώς δεν ήταν στην Ερατεινή η Τρόικα.
Ελεος, οι γιορτές χρειάζονται !
Τέτοιες γιορτές όμως μέσα σε τέτοια οικονομική κρίση σε ένα μόνο χωριό – με τα χρήματα όλων των Δημοτών Δωρίδος – και στα υπόλοιπα χωριά πάρτε «ένα τίποτα».
Ας μη μιλάμε για το Ευπάλιο, γιατί φέτος ειδικά πέρασε μέσα στη μιζέρια και στην ανέχεια.
Το Ευπάλιο προσφέρει το «πρώην Δημαρχείο του» και  δε δέχεται τίποτα απολύτως, προσφορά «άρτου και θεάματος» στους Ευπαλιώτες μηδέν.
Το Ευπάλιο, πήρε το «τίποτα».
Δεν αναφέρομαι για την Ενωση Ευπαλιωτών, γιατί ο σύμβουλός σου ο κ. Δωρίδας, δεν είχε χρόνο για τέτοια.

*Πάρα πολλά σχόλια έχουν δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Ευπαλίου για τους «ειδικούς συμβούλους»  που προσλήφθηκαν στο Δήμο μας.
Μιλάμε για ειδικούς Συμβούλους – ειδικούς Συνεργάτες , με ειδικές γνώσεις και ειδικά προσόντα.Γενικό και αόριστο λένε οι κακές γλώσσες το προσφερόμενο έργο τους.
Αρκετά θολό το τοπίο προσλήψεων  και παντελής έλλειψη αντικειμενικών κριτηρίων.
Μιλάνε για συνολική τρελή δαπάνη - σε αυτή τη περίοδο λιτότητας - της τάξης των 145.000€ (όπως γράφτηκε στον ισολογισμό του Δήμου).Τι γίνεται αρχίσαμε τις «πελατειακές σχέσεις», ξεκίνησε η «εξώφληση προεκλογικών υποσχέσεων ? Μήπως τουλάχιστον μπορούμε να ξέρουμε Κώστα, πόσα ακριβώς χρωστάμε ακόμη ?
(οι 4 προσληφθέντες Ειδικοί Σύμβουλοι, είναι :
1) ο Βίτσας Αντώνης από το Τρίκορφο - για θέματα πληροφορικής και τεχνολογίας -, γιός του Βίτσα Κων/νου  που ανήκει στη παράταξη του Καπεντζώνη και είναι μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Τρικόρφου.
2) Μελίστας Νίκος από Μαραθιά – για θέματα τεχνολογίας και ψηφιακών συστημάτων -, γιός του υποψήφιου Θανάση Μελίστα που κατέβηκε με το συνδιασμό του Καπεντζώνη.
3)Ασημακόπουλος Μίλτος από το Λιδωρίκι – Πολιτικός Μηχανικός Σύμβουλος σε Τεχνικά θέματα, και σύμβουλος του προηγούμενου Δημάρχου Κουλούλα.
4) Γκανιάτσος Δημήτρης από τη Σεργούλα, Δικηγόρος για τα νομικά θέματα του Δήμου, υποψήφιος του Καπεντζώνη.
Σημειώνεται ότι για τους Αντ Βίτσα και Νίκο Μελίστα, δε γνωρίζουμε ακόμα και σήμερα τους τίτλους των σπουδών τους.Οι κακές γλώσσες λένε, ότι δεν είναι πτυχιούχοι.)
Η ιστορία θα κρίνει τις επιλογές αυτές.Πάντως τα λεφτά είναι πολλά σήμερα !

*Το τελευταίο καιρό διαβάζουμε για καταγγελίες για εργολάβους – προτεραιότητες εξώφλησης λογαριασμών,  συγκεκριμένα μαγαζιά για προμήθειες αναλώσιμων κλπ στο Δήμο. Θέλουμε να το πιστέψουμε και δεχόμαστε ως σεβαστή την ανακοίνωση του Δημάρχου.

*Αξιόλογο είναι το έργο της δημιουργίας ιστολογίου του Δήμου.
Συγχαρητήρια στους υπεύθυνους, αξίζει το κόπο, αλλά ίσως είναι πολλά τα λεφτά. Πάντως χαλάλι τους !
Πρόκειται για καλή προσπάθεια, απαραίτητη κίνηση για τη γρήγορη ενημέρωση του Δημότη.
Μαθαίνω ότι τα διάφορα ενημερωτικά μπλόκ αυξάνονται και πληθύνονται στη περιοχή μας.
Η ενημέρωση και η καλοπροαίρετη πολυφωνία κάνει καλό στη Δημοκρατία.
Δε μπορώ να καταλάβω όμως το λόγο της κακόβουλης επίθεσης στη λειτουργία του  μπλόκ «Ευπάλιο…καθ’ οδόν». Εμφανίζεται με ονοματεπώνυμο, τον γνωρίζουμε όλοι, γνωρίζουμε το χαρακτήρα του, αλλά ξαφνικά όπως διαβάζουμε στη καταγγελία του, σταμάτησε να λειτουργεί εδώ και μέρες. Του τη πέσαν με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση μάλλον. Αυτό είναι άσχημο.Τι ακριβώς συμβαίνει ? Είναι ανεξήγητο και  στεναχώρησε αρκετό κόσμο. Απ΄ότι θυμάμαι μάλιστα σε βοήθησε και προεκλογικά. Αυτό μήπως σημαίνει «πόλεμο» της ενημέρωσης ? Αραγε ποιος έχει τώρα σειρά ηλεκτρονικής πολιορκίας ?
Δήμαρχε μήπως γνωρίζεις πρόσωπα – γεγονότα και κυρίως από ποιούς προήλθε αυτή η κακόβουλη πράξη ? Ο κόσμος είναι μικρός ξέρεις.


*Δήμαρχε συγχαρητήρια για όλα όσα «πρόκανες» να κάνεις μέχρι σήμερα. Κακά τα ψέματα, δούλεψες και όλοι  το αναγνωρίζουν, φίλοι και εχθροί.
Σε λίγες μέρες, συμπληρώνεται ένας χρόνος διακυβέρνησης ενός δύσκολου και προβληματικού Δήμου.Το έργο είναι μεγάλο, οι ανάγκες και απαιτήσεις πολλές.
Πάντως χωρίς παρεξήγηση πρέπει να σημειώσουμε κάποια πράγματα.
Δεν έχεις πραγματικούς συνεργάτες και το κυρώτερο… φυλάξου από αυτούς που «αυτοαποκαλούνται  συνεργάτες», αυτούς που δήθεν θέλουν να δείξουν ότι προσφέρουν έργο στο Δήμο σου και προωθούν τα …μόνιμα συμφέροντα της «διαπλοκής».
Φυλάξου από τους γνωστούς … παραγοντίσκους και παρατρεχάμενους.
Τα κάστρα πέφτουν από μέσα, δε πέφτουν απ’ έξω !
Υπάρχει ακόμα σοβαρό έργο που πρέπει να γίνει.

 Στις υπηρεσίες του προσωπικού του Δήμου ο Προγραμματισμός είναι ακόμη στο μηδέν Κε Δήμαρχε, ιδιαίτερα στο Σλέ.
Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα συνοχής στη διαχείριση της καθημερινότητας. Οσον αφορά την οργάνωση θα ήταν άδικο να πούμε ότι δεν υπάρχουν προσπάθειες, αλλά …κάτι δε πάει καλά, κάτι δε τραβάει, προφανώς φταίει ο περίγυρος, πάντως ένας χρόνος πέρασε.
Μήπως, ρωτάω μήπως,  το βασικό πρόβλημα βρίσκεται πίσω από την απαξίωση εκ μέρους σου, των ίδιων των Δημοτικών υπαλλήλων σου, και έχει ρίζες στο γεγονός ότι δεν ξακαθαρίζεις προσωπικά  το «που θα πάει τελικά το Δημαρχείο».
Θα παραμείνει στο Λιδωρίκι ?
Στο Ευπάλιο θα παραμείνει η θυγατρική ?
Αραγε πόσο κοστίζει αυτή η απόφαση και ποιος τελικά πληρώνει το λογαριασμό ?
Με τα τόσα οικονομικά προβλήματα και την έλλειψη δημοτικών κτηρίων, σε συνδυασμό με το Μνημόνιο και τις εντολές του αρμόδιου Υπουργείου, δεν πάει άλλο. Πρέπει να δώσεις λύση. Πέρασε ένας  χρόνος και ζείς καθημερινά τα προβλήματα, χορτάσατε ταξίδια, δεν υπάρχουν υποδομές δωρεάν στο Λιδωρίκι.
Στο Ευπάλιο ελευθερώνονται άλλα δύο μεγάλα και σύγχρονα κτήρια που  κόστισαν στον Ελληνικό λαό.Το ένα είναι η Ενωση Γεωργικού  Συνεταιρισμού (που πρακτικά έχει κλείσει λόγω έλλειψης χρημάτων, υπολειτουργίας κλπ) και το άλλο το πολυτελές κτήριο «Δήμητρα» στην επάνω πλατεία (που φιλοξενεί … ένα μόνο γεωπόνο).
Προχώρα στις απαραίτητες ενέργειες στο αρμόδιο Υπ.Γεωργίας για αποδέσμευση αυτών των δύο σύγχρονων κτηρίων, ώστε να χρησιμοποιηθούν από το Δήμο.

Δήμαρχε αν δε δώσεις σαφείς και ξεκάθαρες και λογικές λύσεις, θεωρώ ότι δεν θα πετύχεις  τη πλήρη Διοίκηση του Δήμου, δεν πέτυχες μέχρι σήμερα την πλήρη Οργάνωση των υπηρεσιών και κυρίως τη διαχείριση του…προσωπικού σου. Να κλείσεις τα στεγανά.
Οταν ο υπάλληλος εκτελεί το έργο για το οποίο πληρώνεται να συνειδητοποιήσει ότι ¨με χαμόγελο και χαρά» πρέπει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο κάθε πολίτη.
Να καταλάβει ότι «όταν κάνει κάποια δουλειά, δεν προσφέρει εξυπηρέτηση και κυρίως να μη περιμένει ανταλλάγματα, είναι υποχρέωση και καθήκον του, διαφορετικά… υπάρχει και η δυσμενής μετάθεση στα όρια του … αχανούς Δήμου Δωρίδος.
Δήμαρχε …πολύ φοβάμαι… ότι  …  φοβάσαι ακόμη.
Πολλά τα γραμμάτια και… οι εξαρτήσεις. Κάποιοι όμως γύρω σου… δε τραβάνε, άλλοι τραβάνε περισσότερο αλλά μόνο το χαλί κάτω από τα πόδια σου, σε κάποιους φαίνεται ότι είσαι …υπερ-χρεωμένος!
Με το φθινόπωρο όλα αυτά πρέπει να τελειώνουν.
 Χρειάζεσαι ένα προσωπάρχη και όχι «συμβουλάτορες, κομματάρχες και  παραγοντο-δημοσιογράφους».
Αυτοί είναι για να προσφέρουν διαφορετική δουλειά ο καθένας τους και δεν έχουν καμμιά σχέση με το «προσωπάρχη» μιάς εταιρίας που λέγεται Δήμος.
* Δήμαρχε, BΡAZΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟ … ΠΑΛΗΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΕΥΠΑΛΙΟΥ.


Υπομονή και αντίσταση στη διαπλοκή
Καλό μήνα

Ενας φορολογούμενος Ευπαλιώτης



-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου