Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Όσο παίξατε παίξατε. Τώρα κατεβείτε απ' τα καλάμια σας αγαπητοί πολιτικοί: είναι ώρα για δουλειά.


Και τώρα συνεργαστείτε, μη σας πάρει ο διάολος!


Παρ' όλη την πόλωση κανένας απ' τους δύο αντίθετους πόλους δεν τα πήγε και τόσο καλά. Τη Νέα Δημοκρατία, με την υποτιθέμενη συσπείρωση όλης της κεντροδεξιάς την ψήφισε μόλις το 30% όσων πήγαν στην κάλπη, δηλαδή ένα αρκετά μικρότερο ποσοστό επί του συνόλου των Ελλήνων.

Το ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ. Παρ' ό,τι είπε πράγματα που σχεδόν όλοι θέλαμε να ακούσουμε (κατάργηση μνημονίου, αυξήσεις, προσλήψεις κλπ) και έκανε το προσωπικό του ρεκόρ, πήρε πάλι ένα χαμηλό ποσοστό: Τον ψήφισε κι αυτόν λιγότερο απ' το 30% όσων τελικά πήγαν στην κάλπη, και μικρότερο ποσοστό επί όλων των Ελλήνων. 

Αν οι Έλληνες ήθελαν μαζικά και ουσιαστικά το ένα ή το άλλο κόμμα θα του έδιναν εντυπωσιακό ποσοστό, ακόμα και αυτοδυναμία. Δεν το έκαναν. Με τη μεγαλύτερη πόλωση της τελευταίας δεκαετίας, οι δύο μεγάλοι πόλοι, οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι πήραν μόλις από 30%. 

Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μιλούν εκ μέρους του συνόλου του λαού, ούτε να αθροίζουν όσα τους ακούω τόσην ώρα στα κανάλια να αθροίζουν. Ούτε μνημόνιο ούτε τίποτα, ούτε δεξιά ούτε αριστερά.

Στις εκλογές του Μαϊου δεν το κατάλαβαν. Τώρα όμως, για άλλη μια φορά, το μήνυμα ήταν ακόμα πιο έντονο: 
"Συνεργαστείτε μην σας πάρει ο διάολος".
 Lifo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου