Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

ΕΔΩ ...O ΚΑΛΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΑΣ

Ακούσατε...Ακούσατε !
Ευπαλιώτες και Ευπαλιώτισες . Ακούσατε ...Ακούσατε !
Μάλλον μετά από χιλιάδες ωρών διαβουλεύσεων, μάλλον - σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες - βρέθηκε ο ...Καλλικρατικός Δήμαρχος Δήμου Δωρίδας.
Οι τελικές αποφάσεις πάρθηκαν σήμερα ...χαράματα (ώρα 05.23), στο Παλιοξάρι και συγκεκριμένα στο Πολυτελέστατο Ξενοδοχείο DASOS.

 Ισχυρή Αστυνομική δύναμη προσπαθούσε να απομακρύνει τους Τειχιώτες και Παλιοξαρίτες, διότι τελικά διέρρευσε αργά το βράδυ, η μυστική συνάντηση των υψηλόβαθμων στελεχών της Ν.Δ.

 Ανάμεσα στα στελέχη υπήρχε και επίσημος αντιπρόσωπος της  Εκκλησίας, ο οποίος από την αρχή επέμενε και ήταν της άποψης ότι το Δήμο Δωρίδας , έπρεπε να διοικεί το Λιδορίκι (ένεκα γειτνίασης με τις φυλακές Μαλανδρίνου. Μάλιστα ισχυριζόταν ότι ήδη έχουν εγγραφεί  να ψηφίσουν ως Δημότες Λιδορικίου, 1870 κρατούμενοι ! )
Βλέπεις  το Λιδορίκι- εκτός από τις Φυλακές και τα γιδο-πρόβατα - δεν έχει να επειδείξει σήμερα απολύτως τίποτα.Παληά είχε επιφανείς ήρωες, δημιουργικούς ανθρώπους, αλλά οι περισσότεροι αναγκάσθηκαν να το εγκαταλείψουν λόγω της έρημης τησ φτώχειας και της εγκατάληψης της πολιτείας.Ξενητεύθηκαν για να ζήσουν . Δεν είναι ντροπή.

Ντροπή όμως είναι ότι τόσα χρόνια, το Λιδορίκι, δε στάθηκε άξιο να αξιοποιήσει ούτε  κάν  την έτοιμη Λίμνη του Μόρνου, να κάνει μιά ταβέρνα, ένα ξενοδοχείο, ένα ξενώνα, ένα βενζινάδικο, ένα ενυδρείο, ένα ψαράδικο. Φαντάσου ότι αυτούς τους ανθρώπους, καταντήσαμε να τους μετράμε για "κατοίκους της Ευρωπ Ενωσης".Οι Λιδορικιότες ψηφίζουν ! Δεν έχουν ούτε 100 μ2 ερείπιο για να το βαπτίσουν ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ. Το Λιδορίκι θα γίνει...η Δανία του Νότου, συγνώμη η μηζύθρα του Νότου.

Από την άλλη το Ευπάλιο, (με το ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ) απείλησε ότι θα εγγράψει στις εκλογικές του λίστες μέχρι 7 Αυγούστου, 2347 Βουλγάρες-Ρωσίδες και Αλβανούς που μένουν μόνιμα στη περιοχή, φυλάγοντας τα τιμημένα γηρατειά.Μιλάμε για αρχοντάνθρωπους και σωστούς επιχειρηματίες ! Το "Σλέ" έχει το μεγάλο ποτάμι (τη Μαντήλω), 3 μεγάλα γεφύρια, ελικοδρόμιο, παραλίες μαγευτικές, Νησάκια, οδικό δίκτυο, Μοναστήρια Διεθνούς κύρους, Ξενοδοχεία σε όλες τις παραλίες του (αλλά και στα βουνά του, σε υψόμετρο 1000μ στο Παλιοξάρι) και τα βράδια...αγναντεύει τη Γέφυρα του Ρίο !

Τελικά μπροστά σε αυτά τα διλήμματα, μάλλον αναγκάσθηκε να υποχωρήσει ο σημερινός Δήμαρχος του Λιδορικιού (Γιώργ Κούλουλας), υπέρ του Ευπαλιώτη Παγώνη
Βασικά δεν έλλειψαν τα ανταλλάγματα... Η Εδρα - έδρα και η διαπλοκή - διαπλοκή.
Κάποια πράγματα που σου δίδαξαν τα ιστορικά στελέχη τησ ΝΔ (βλέπε Αφοι Γκελεστάθη...με τους διορισμένους χωροφύλακες-πυροσβέστες στη ...Ρόδο) , δε ξεχνιούνται, ούτε με τη παρουσία του ΔΝΤ.

Ο Παγώνης παραχώρησε στο Λιδορίκι, μέρος του νερού της Μαντήλως ,  12 στρέμματα ποτιστικά χωράφια στο κείθε Κλήμα , μαζί με 2 στρέμματα έξω από το  Γυναικείο Μοναστήρι του Μουλατσιώτη...

Μεσαίο στέλεχος της  Οργάνωσης ΝΔ Λιδορικίου (μέχρι πρότινος, δεν είχαν κάν οργάνωση της ΝΔ), επέμενε επί ώρες , να περιέλθει στην ιδιοκτησία του Λιδορικίου και ο Αϊ  Γιάννης Ευπαλίου, αλλά τελικά ο Παγώνης, δεν ενέδωσε στις  πιέσεις.
Σε γενικές γραμμές...μπορούμε να πούμε ότι όλοι οι Νεοδημοκράτες έφυγαν ευχαριστημένοι (ίσως και από φόβο του FORUM της Ντόρας). Αναμένουμε τώρα...και  την επίσημη κομματική τοποθέτηση της ΝΔ από την οικογένεια Γκελεστάθη και άν υπάρξουν προβλήματα με το Καρατζαφέρη, ίσως στο θέμα  δοθεί οριστική λύση από τον ίδιο το Σαμαρά.
Υπομονή....που θα πάει ρε πατριώτη ! Μη βιάζεσαι , θάρθει η ώρα σου και με Δημοκρατικές διαδικάσιες...θα εκλέξεις άφοβα τον επίσημο Δήμαρχό σου.
Μη στεναχωριέσαι, υπάρχουν τόσοι άλλοι που  σκέφτονται μερόνυχτα ολόκληρα για σένα.Εσύ απλώς δούλευε για τη ΤΡΟΪΚΑ.

Μεθαύριο τη Κυριακή αναμένονται οι διαβουλεύσεις στελεχών της Νομαρχιακής  ΠΑΣΟΚ.
Εγκυρες πηγές μιλούν από το περιβάλλον της Κας Παπαθανάση...για κοινό υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, ώστε έτσι με τα 3/5 να μπορέσει να σώσει τη τελευαταία στιγμή, την υπόληψή της, να περισώσει  ό,τι - λόγω απειρίας της έκανε εις βάρος του Ευπαλίου και εν πάσει περιπτώσει να μπορεί άφοβα να κατέβει για μπάνια στη παραλία (Ιτέα- Τολοφώνα - Ερατεινή ) .
(Βλέπεις ο Αλογοσκούφης...θα κάνει χρόνια να παρουσιασθεί στην Ιτέα, είναι...κοσμαγάπητος).
Επειτα μη ξεχνάμε ότι ο Πάγκαλος περιμένει τη Παπαθανάση...στη γωνία.
(ευτυχώς έχουν αποκλεισθεί οι Βενιζελικοί )
Το μόνο που δεν ξεκαθαρίστηκε ακόμη, είναι το πρόσωπο κοινής αποδοχής. Δεν σας κρύβουμε ότι πολλοί ψιθυρίζουν... το όνομα του Αλέξανδρου Τσιακούμη (Γιού του παλαιού Δημάρχου Ευπαλίου Κώστα Τσιακούμη).
Περιμένοντας το Γώργο Παπανδρέου να επιστρέψει από το Ισραήλ (φαίνεται οτι ο τελευταίος καλού-κακού , θα πάρει και τη σύμφωνη  γνώμη των Ισραηλινών, ώστε να μη δημιουργηθεί κανένα διπλωματικό επεισόδιο ) ,  μένει τελευταια η σύμφωνη γνώμη της  ΤΡΟΪΚΑΣ στα μέσα Αυγούστου, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να εισπράξει τη 2η δόση του δανείου, μέρος του οποίου θα ριχτεί στο Ευπάλιο - Καγκέλες και Τολοφώνα. Γίνοναται επέλπιδες προσπάθειες, όπως μέρος των κονδυλίων ριχτούν για το έργο τη διαπλάτυνσης της Μαντήλως στο Ευπάλιο, ώστε το επόμενο καλοκαίρι να μπορούν οι Ευπαλιώτες να ανεβάζουν τα...ιστιοπλοϊκά τους στη Παλτεία του χωριού ή στον "Αμπλα".Το "Σλέ" είναι εδώ !


Ετσι σήμερα  όλοι συνεχίζουν να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, διότι μάλλον πατριώτη...χάθηκε η έδρα του Ευπαλίου !  Εσύ ,,,συνέχισε τα μπάνια σου και η τύχη σου, δουλεύει !

(ΥΓ, στελέχη της άκρας Αριστεράς, σιγοψιθυρίζουν κάτω από το Πλάτανο Ευπαλίου, να προτείνουν τη πλήρη αποχή από αυτές τις Δημοτικές εκλογές - άν και  δεν πιστεύουν στο Καλλικράτη - μέχρι να καταρρεύσει πλήρως το "κεφάλαιο " στην Ελλάδα - λόγω της ύφεσης. Εχουν το δικό τους οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης !
Διατηρούν όμως ισχυρές τις επιφυλάξεις τους, μήπως τελικά γίνει νοθεία ...και ψηφίσουν οι κρατούμενοι του Μαλανδρίνου.Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται .
 Πάντως το Ευπάλιο, θα γίνει "Έδρα", απλά δεν ξέρουμε τίνος.Ισως μας επισκεφθεί κλιμάκιο του ΔΝΤ και εισακουσθούν τα δίκαια αιτήματά μας.
-Πολύ φοβάμαι, ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα μας πάρει 15 Αύγουστος , για τις τελικές αποφάσεις...γι΄αυτό πάω για μπάνιο στον Αμπλα !
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου