Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010

TΡAΠEZA ΠΕΙΡΑΙΩΣ , ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΛΟΦΑΡΟΥΝ ΚΥΟΦΟΡΕΙΤΑΙ, ΕΝΑ ΝΕΑ…ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ

Γράφει ο Μαγια

Αλλα λένε, άλλα εννοούν, άλλα πράττουν!
 Εδικά το «εξαπτέρυγο» των αλχημιστών του σημιτικού «εκσυγχρονισμού».

Είναι δυνατόν σε αυτή την συγκυρία που παγκοσμίως κρατικοποιούνται τράπεζες, με τις αποτιμήσεις στο ναδίρ, που η χώρα έχει ανάγκη ισχυρής κρατικής Τράπεζας, το Δημόσιο να προσφέρεται σε τιμή ευκαιρίας για να σωθεί μια ιδιωτική Τράπεζα;

Το αντίθετο θα έπρεπε να επιδιώκει η κυβέρνηση κι όχι την παραχώρηση του υπολοίπου του δημοσίου τραπεζικού τομέα στους ιδιώτες (με τις ευλογίες της ΝΔ).

Αυτό είναι έγκλημα!
Ιδιαίτερα, όταν αφορά δυο φορείς, που είτε συνδέονται με την λαϊκή αποταμίευση (ΤΤ) είτε με την αγροτική οικονομία (ΑΤΕ), την περιουσία των αγροτών.

Όμως, υπάρχει και η δεύτερη πτυχή, η οσμή του σκανδάλου.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχοντας η ίδια πρόβλημα και δανειζόμενη για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της από το ΤΤ , ουσιαστικά με την ...

πρότασή της θέλει να αγοράσει και τα δυο πιστωτικά ιδρύματα με τα δικά τους δανεικά!
Και μάλιστα σε εξευτελιστικές τιμές... Αυτό οδηγεί στο βάσιμο συμπέρασμα ότι κυοφορείται ένα νέο Βατοπέδι, αυτή τη φορά εξ ολοκλήρου του ΠΑΣΟΚ.

Μετά τις πρώτες αντιδράσεις, που προκλήθηκαν, η πρόταση Σάλλα, βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.

Ο πρωθυπουργός υποχρεώθηκε να συστήσει σε όλους και κυρίως στον υπουργό Οικονομικών, που έσπευσε να εκφράσει την ικανοποίησή του, ψυχραιμία και διαφάνεια, υπενθυμίζοντας πως είναι σημαντικό για το κράτος να έχει δημόσιο τραπεζικό πυλώνα.

Ετσι, άναψε το πράσινο για τη ρελάνς του διοικητή της Αγροτικής, Θ. Πανταλάκη, στην μεθόδευση Σάλλα. Αντιπροτείνει τετραπλή συγχώνευση των υπό κρατικό έλεγχο τραπεζικών ιδρυμάτων, της ΑΤΕ, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου- το οποίο ελέγχει πλέον και την Αspis Βank- και της Τράπεζας Αττικής, στην οποία βασικοί μέτοχοι είναι το ΤΣΜΕΔΕ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Αν, όντως, δεν μπλοφάρουν πρέπει τις επόμενες μέρες ο Σάλλας να αποσύρει την πρότασή του…

Από    kafeneio-gr /

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου