Σάββατο, 17 Ιουλίου 2010

ΓΙΩΡΓ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Kλείνοντας τις εργασίες του συμποσίου της Σύμης,στο ΠΟΡΟ το βράδυ της Πέμπτης ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις ενέργειες της κυβέρνησης την... τελευταία περίοδο. Δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της χώρας. "Αποδείξαμε ότι μπορούμε και στα δύσκολα.

Βρισκόμαστε στην αρχή της κοινής μας προσπάθειας να σώσουμε τη χώρα από την χρεωκοπία, αλλά και να χτίσουμε κάτι καινούργιο", δήλωσε ο πρωθυπουργός.


"Δώσαμε μάχη και πετύχαμε, είναι ώρα να συνεχίσουμε τη συλλογική προσπάθεια, οι κόποι δεν θα πάμε χαμένοι", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, καλώντας τους πολίτες να συνεχίσουν την συλλογική προσπάθεια ώστε η κρίση να αποτελέσει οριστικό παρελθόν για τη χώρα, λέγοντας ότι οι προσδοκίες τους για μεγάλες αλλαγές και οι κόποι τους δεν θα χαθούν.

Αναφερόμενος στο δάνειο των 110 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι "με τη λήψη αυτού του δανείου η χώρα έχει σύμμαχο το χρόνο για να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές και να κάνει όσα δεν έγιναν μέχρι σήμερα. Πάνω από όλα, για να έχει η Ελλάδα την αυτονομία της και να μη στηρίζεται σε δάνειες δυνάμεις".


Σε άλλα σημεία της ομιλίας του ο κ. Παπανδρεόυ τόνισε ότι:

"Τόσο η διεθνής, όσο και η ελληνική κρίση είχαν ορισμένα κοινά συμπτώματα, τα οποία εκδηλώθηκαν με κρίση στις κατεστημένες νοοτροπίες, στις αντιλήψεις και πρακτικές, ενίσχυσαν τη διαφθορά και την ατιμωρησία και ανέχθηκαν την κοινωνική και οικονομική αδικία. Επικράτησε, ο νόμος του ισχυρού και όχι η ισχύς του νόμου.

Όλα αυτά, μας έφεραν στα πρόθυρα της φτώχιας, ιδιαίτερα τα τελευταία έξι χρόνια μια συντηρητικής διακυβέρνησης, η οποία επένδυσε στις παθογένειες της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας για να υπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα και μικροκομματικές επιλογές, οι οποίες βρίσκονται απέναντι από τα συμφέροντα της χώρας. Γνωρίζαμε πως θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου