Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

ΠΑΓΩΝΗΣ, το παρασκήνιο

Ολοι γνωρίζουμε την απόφαση  να διεκδικήσει την Δημαρχία Δωρίδας, του  νυν Δημάρχου Ευπαλίου Τάσου Παγώνη .

Τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε έντονο παρασκήνιο και διεργασίες στο χώρο της κεντροδεξιάς μεταξύ των τεσσάρων Δημάρχων

Τ. Παγώνη (Ευπαλίου) ,


Γ. Κoυλούλα (Λιδορικίου),


Ανδ. Άνθιμου (Τολοφώνας) και


Γ. Νικολέτου (Βαρδουσίων) για το ποιος θα ηγηθεί του ενιαίου ψηφοδελτίου .

Μάλιστα στο πλαίσιο του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας πριν λίγες εβδομάδες στην Αθήνα , ο υπεύθυνος τοπικής αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. βουλευτής Βασίλης Μιχαλολιάκος , κάλεσε τους τέσσερις Δημάρχους σε κοινή συζήτηση , ζητώντας να βρουν μια κοινή πορεία για τον νέο Δήμο Δωρίδας. Διαφορετικά τους είπε θα αναγκαστεί το κόμμα να ορίσει αυτό τον υποψήφιο Δήμαρχο .

Οι τέσσερις είχαν μια πρώτη συνάντηση στην Ερατεινή όπου δεν υπήρξε ταύτιση απόψεων για το ποιος θα ηγηθεί του δημοτικού ψηφοδελτίου, κυρίως μεταξύ Παγώνη και Κουλούλα .

Αποφασίστηκε να ξανασυναντηθούν μετά από λίγες ημέρες στο Κροκύλειο και αφού πρώτα ο καθένας είχε κάνει τις σχετικές επαφές και διαβουλεύσεις με τα επιτελεία του .

Και αυτή η συνάντηση όμως απέβη άκαρπη, και το θέμα φαίνεται ότι θα πήγαινε πιο ψηλά για να δοθεί από εκεί η λύση .

Όμως ο Παγώνης δεν περίμενε άλλη κίνηση και συνάντηση, ανακοινώνοντας με διακήρυξη την υποψηφιότητα του.

Στη διακήρυξή του ο κ. Παγώνης προς τους πολίτες της Δωρίδας αναφέρει τα εξής :

«Με βαθιά αίσθηση ευθύνης και σοβαρότητας απέναντι στη Νέα Αυτοδιοικητική πρόταση ,τα προβλήματα , τις δύσκολες συγκυρίες που περνά η χώρα μας και τις απαιτήσεις της Νέας Εποχής , ανακοινώνω σήμερα την υποψηφιότητά μου ως υποψήφιος Δήμαρχος του Νέου Καλλικρατικού Δήμου Δωρίδας .

Προβαίνω στην ενέργειά μου αυτή με νέα δυναμική , τόλμη και αποφασιστικότητα, με ήθος και αγάπη για τον τόπο μας , στον οποίο γεννήθηκα, μεγάλωσα υπηρέτησα ως εκπαιδευτικός από τα πρώτα μου βήματα και τώρα έχω την τιμή να υπηρετώ μέσα από την τοπική Αυτοδιοίκηση .

Με συνέπεια με εμπειρία στα κοινά και μεράκι , κυρίως με θέληση και επιμονή και σκληρή δουλειά , θα προχωρήσουμε μαζί για την ολοκλήρωση των στόχων που θα θέσουμε με νέα άποψη και αντιλήψεις .

Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των δημοτών και του τόπου μας διαθέτοντας πλήρη γνώση της περιοχής μας , των αναγκών , των ιδιαιτεροτήτων και των ιδιομορφιών ολόκληρου του Δήμου Δωρίδας .

Με δικαιοσύνη και διαφάνεια και με λύσεις υπεύθυνες στα καθημερινά προβλήματα και τις ανάγκες του κάθε Δημότη και Ετεροδημότη μας θα εργαστώ για την προκοπή αυτού του τόπου .

Στις δύσκολες συνθήκες της οικονομικής κρίσης , που διέρχεται η Χώρα μας γίνεται περισσότερο εμφανής στα ευρύτερα στρώματα της Ελληνικής Κοινωνίας , ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης .

Για τον λόγο αυτό με την βοήθειά σας , θα προχωρήσω στη ταυτόχρονη προώθηση λύσεων των τοπικών προβλημάτων, μαζί με κινήσεις αλληλεγγύης που θα απευθύνονται σε όλους ανεξαιρέτως τους Δημότες .

Στην προσπάθεια μου αυτή θέλω όλους τους αυτοδιοικητικούς και εσάς τους υπεύθυνους πολίτες να σταθείτε δίπλα μου , κοντά μου να αγκαλιάσετε και να στηρίξετε αυτή την ελπιδοφόρο προσπάθεια ανοίγοντας δρόμους και χτίζοντας γέφυρες για το καλό όλων μας , του τόπου μας αλλά κυρίως της νεολαίας μας .»


P.Doriadis


Πηγή,  DORIDA NEWS

- http://dorida.blogspot.com/ /
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου