Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΟΥΛΟΥΛΑΣ ΕΝΤΟΣ … ΕΚΤΟΣ. O ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ

Του Παύλου Δωριάδη



Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στα στρατόπεδα των δύο κύριων μονομάχων, Τ. Παγώνη και Γ. Καπεντζώνη , για τον Δήμο Δωρίδας .

Ο Δήμαρχος Λιδορικίου Γιώργος Κουλούλας με Δελτίο Τύπου ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό Παγώνη αλλά θα τον στηρίξει , ενώ ο Γιώργος Καπεντζώνης μετά από τις εισηγήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των στελεχών που τον στηρίζουν , πήρε την απόφαση να μη χρησιμοποιήσει κομματικά στελέχη με θεσμικές θέσεις , στο συνδυασμό του .

Ειδικότερα ο Κουλούλας με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε από τον Δήμο Λιδορικίου αναφέρει ότι :

« Κατά την διεκδίκηση της έδρας του υπό σύσταση νέου «Καλλικρατικού» Δήμου Δωρίδας απ το Ευπάλιο στο Λιδορίκι, είχα δημόσια δεσμευτεί ότι στην περίπτωση που αυτό πραγματοποιηθεί , δεν πρόκειται να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές , εφόσον τούτο θα διευκόλυνε την κατάσταση .Εκτοτε , συνεπής με την ως άνω δέσμευση , ουδέποτε δήλωσα ότι θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος , παρά τις επίμονες ερωτήσεις που δεχόμουν καθημερινά από τα τοπικά ΜΜΕ και την πίεση και προτροπή των Δημοτών …»

Εδώ είναι φανερό ο Δήμαρχος ότι προσπαθεί να παραποιήσει την πραγματικότητα και όσα συνέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες όπου :

- Καθημερινά έτρεχε από πανηγύρι σε πανηγύρι με κουστωδία συνεργατών του , διατυμπανίζοντας ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος .

- Όταν τα πράγματα οξύνθηκαν στο εσωτερικό μέτωπο της κεντροδεξιάς παράταξης και αφού ο Παγώνης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του , με χρίσμα ή χωρίς χρίσμα , το θέμα έφτασε ψηλά στη Ρηγίλλης , η οποία θέλησε να δώσει Σολομώντεια λύση προτείνοντας το τέχνασμα του γκάλοπ .

Αυτό έγινε μετά από κοινή συνάντηση που είχαν με τον Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ , Βασίλη Μιχαλολιάκο , ο Νομάρχη Δημήτρης Φουσέκης, οι Κουλούλας – Παγώνης και μερικών άλλα αυτοδιοικητικά στελέχη της Δωρίδας .

Την λύση του γκάλοπ αποδέχτηκε με ικανοποίηση ο κ. Κουλούλας , ενώ επιφυλάξεις κράτησε ο κ. Παγώνης . Γι αυτό και ο τελευταίος όταν κατάλαβε ότι το γκάλοπ θα … «πειραχθεί» , με επιστολή που έστειλε μαζί με άλλα 16 πρωτοκλασάτα αυτοδιοικητικα στελέχη του Δήμου Ευπαλίου προς τον Πρόεδρο του Κόμματος Αντώνη Σαμαρά, αφού του επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι «…αδυνατούμε να αποδεχτούμε και να στηρίξουμε υποψηφιότητες που αναδεικνύονται μέσα από σκοτεινούς μηχανισμούς και μεθοδευμένες διαδικασίες …» ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν αποδεκτή οποιαδήποτε άλλη επιλογή .

Πολιτικοί αναλυτές του χώρου της ΝΔ εκτιμούν ότι η επιστολή αυτή έκοψε τα φτερά του Κουλούλα , που είχε σχεδόν σίγουρο το χρίσμα όπως το είχαν καταλάβει και ο Παγώνης με το επιτελείο του , μετά την αποχώρηση από το γραφείο του Μιχαλολιάκου . Το ίδιο μάλιστα έλεγε σε διάφορους κύκλους και ο Νομάρχης Φουσέκης , που ήταν υπερασπιστής της υποψηφιότητας Κουλούλα .

Πέραν αυτού βέβαια διαβάζοντας προσεκτικά την ανακοίνωση Κουλούλα ,αναφέρει έξυπνα ότι δεν θα είναι υποψήφιος «…εφόσον τούτο θα διευκόλυνε την κατάσταση» .

ΟΙ ΠΙΚΡΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΘΕΙ !

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του ο Κουλούλας αναφέρεται στο «…φίλο μου Δήμαρχο Ευπαλίου και Υποψήφιο Δήμαρχο Δωρίδος Αναστάσιο Παγώνη , τον οποίο στηρίζω και εύχομαι καλή επιτυχία … Και όποιες πικρίες δημιουργήθηκαν εκατέρωθεν κατά την διεκδίκηση της έδρας , οι οποίες σε κάποιο βαθμό κρίνονται δικαιολογημένες , έχουν ξεπερασθεί και θεωρώ ότι η προεκλογική εκστρατεία θα πρέπει να διεξαχθεί με σοβαρότητα και να εστιασθεί σε προγράμματα που θα στοχεύουν στην καλύτερη οργάνωση και αποδοτικότερη λειτουργία του νέου διευρυμένου Δήμου και όχι στο τι ελέχθη ή τι δήλωσε ο καθένας στο παρελθόν» .

Για το τελευταίο να πούμε ότι , επειδή αντίπαλοι στις εκλογές δεν θα είναι ο Κουλούλας με τον Παγώνη αλλά άλλοι , πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι είναι ένδειξη ουσιαστικής δυσαρέσκειας και διακριτικής αποστασιοποίησης του Κουλούλα .

Επίσης είναι χαρακτηριστικό ότι στην ολιγόλογη ανακοίνωσή του ο Κουλούλας ,αναφέρεται αρκετές φορές το θέμα της «έδρας του Δήμου» προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά .

Στο μεταξύ μέσα στις επόμενες μέρες θα διαφανεί και η πρόθεση των άλλων δύο Δημάρχων Βαρδουσίων Νικολέτου και Τολοφώνα Άνθιμου , που πληροφορίες αναφέρουν ότι μάλλον θα είναι και αυτών στην ίδια γραμμή με ανακοίνωση στήριξης .


ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ

Στο στρατόπεδο του συνδυασμού Καπεντζώνη , επιβεβαιώνονται πληροφορίες που το DORIDA News είχε πρώτο φέρει στο φώς της δημοσιότητας , ότι μετά την εισήγηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των στελεχών του , ο Καπεντζώνης αποφάσισε να μη χρησιμοποιήσει ως υποψήφιους , στελέχη που έχουν θεσμική κομματική θέση .

Έτσι να αναφέρουμε εδώ ότι από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ στη Δωρίδα θεσμική θέση έχουν ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Νίκος Πέτρου , το Μέλος της Νομαρχιακής Θάνος Κατσούδας , και οι Γραμματείς των Τοπικών Οργανώσεων Ευπαλίου Σωτήρης Πανουργιάς , Λιδορικίου Χαράλαμπος Πέτρου και Βαρδουσίων Γιάννης Μπαρμπούτης . Ο Γραμματέας της Οργάνωσης του Δήμου Τολοφώνας Σταύρος Πολίτης έχει παραιτηθεί εδώ και τρείς μήνες διαφωνώντας με τις τακτικές του κόμματος στην υπόθεση με την έδρα του Δήμου.

Πληροφορίες χωρίς να διασταυρωθούν έλεγαν ότι ίσως η μη χρησιμοποίηση να αφορά τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και όχι υποψήφιους για τα Τοπικά Συμβούλια .
Η τελική απόφαση ,ανέφεραν οι ίδιες πληροφορίες να παρθεί από τον ίδιο τον Καπεντζώνη και θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες .

(080910)

.

Αναρτήθηκε από DORIDA news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου