Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΈΚΡΥΘΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ



Την επικοινωνία μέσω των διαδικτυακών διαύλων, Facebook και Twitter, διέκοψε το καθεστώς Μουμπάρακ στην Αίγυπτο, ώστε να ανακόψει μέρος των οργανωτικών επιχειρήσεων των διαδηλωτών στη χώρα. H κατάσταση στην Αίγυπτο παραμένει τεταμένη. Χιλιάδες άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους και διαδηλώνουν εναντίον της κυβέρνησης Μουμπάρακ ζητώντας την παραίτησή της.

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα, πολλές πόλεις της Αιγύπτου θυμίζουν πεδίο μάχης, καθώς οι δυνάμεις καταστολής και οι διαδηλωτές βρέθηκαν πάλι αντιμέτωποι. Ολα τα σώματα της αστυνομίας, αλλά και ο στρατός έχουν τεθεί σε επιφυλακή, παντού, και έχουν αναπτυχθεί σε όλα τα θεωρούμενα κομβικά σημεία. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης από τη Τρίτη, στα επεισόδια έχουν χάσει τη ζωή τους τέσσερις διαδηλωτές και ένας αστυνομικός, έχουν τραυματιστεί εκατοντάδες και οι συλληφθέντες έχουν ξεπεράσει τους 1.200. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, 40 συλληφθέντες παραπέμφθηκαν από την Εισαγγελία του Καΐρου για «προσπάθεια ανατροπής του καθεστώτος».

Παράλληλα, διαδηλωτές έβαλαν σήμερα φωτιά στην έδρα του Κυβερνείου της Αλεξάνδρειας, στο κέντρο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αιγύπτου, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα οι χωρίς προηγούμενο αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

- http://www.reporter.gr/  /

.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου