Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

H N.Δ. ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, αλλά ...τελικά έτσι θα χάσει στις εκλογές !

Ο Παπανδρέου το Σεπτέμβριο 2010, ενόψει των Δημοτικών εκλογών προχώρησε σε ανασχηματισμό, με ένα πολυπληθές υπουργικό σχήμα, που μέχρι και σήμερα οι υφυπουργοί του, αναζητούν το ρόλο τους στη διακυβέρνηση της χώρας.

Προχτές ο Αντ.Σαμαράς (... συμμαθητής του Γιωργάκη, τυχαίο...δε νομίζω !) – τάχαμες φοβούμενος εκλογές μεθαύριο το Μάρτιο – προχώρησε σε πιστή αντιγραφή του μοντέλου Παπανδρέου, αναχηματίζοντας δήθεν το κόμμα της Ν.Δ.

Τι είχες Γιάννημ…τι είχα πάντα !

Το μοντέλο διακυβέρνησης και η νοοτροπία, τάλε κουάλε, δεν άλλαξε τίποτα.Τζάμπα τους ξένους συμβούλους που πληρώνουμε στα 2 μεγάλα κόμματα.

Απλά ανακατεύτηκε η τράπουλα !...

Βασικά ο Αντώνης περιχαράκωσε όλα τα παληά στελέχη - συνεργάτες της «Πολιτικής Ανοιξης» βλέπε Δημ.Σταμάτη,Χρύσανθο Λαζαρίδη, Φαήλο Κρανιδιώτη, γενικά το «Δίκτυο 21».

Στη συνέχεια ανακατεύοντας τη τράπουλα και με την απειλή του Ψωμιάδη - που σύντομα πρόκειται να ηγηθεί της «Λέγκας του Βορρά» - κρατά σταθερά το τιμόνι της ΝΔ και τη τραβά όλο και πιο δεξιά ! (άσε το ...Σπηλιωτόπουλο να μιλά για το Κεντρώο χώρο, μαζί με μερικούς άλλους).


Ο Χαμένος στις πρόσφατες εκλογές στη Θεσ/νίκη Γκιουλέκας βαπτίζεται..αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών, ο Γερ.Γιακουμάτος αναπληρ. Τομεάρχης Υγείας, ο Ευρ.Στυλιανίδης γραμ Προγράμματος, ο Μ.Τζίμας Αμυνας, ο Καλαφάτης Στ. Ενέργειας, ο Θαν.Γιαννόπουλος τομ Υγείας και ο Βουλευτής Αιτωλ/νίας Κ.Καραγκούνης (ο άτακτος …) αναπλ.τομ.Δικαιοσύνης .Ολά τους ...παιδιά..τζιμάνια !

Τελικά γίναμε, μια …ωραία παρέα, ενόψει των υποτιθέμενων εκλογών, το Μάρτη 2011.

Εχει δίκηο ο γερο-Βαρβιτσιώτης (που μετά την ήττα του γιού του στο Δήμο Γλυφάδας…) βροντοφωνάζει ότι ο ανασχηματισμός ήταν «μια σκέτη πατάτα», ότι πρέπει να ξαναγυρίσει η ΝΔ στο «μεσαίο χώρο» και να αφήσει ο Σαμαράς τη δεξιά πολιτική.
Αυτά δεν περνούν στη Τρόϊκα με το Μνημόνιο σε πρώτο πλάνο και τη πλήρη χρεωκοπία της χώρας.

Ετσι παραμένει ανοιχτό και ξεκάθαρο πλέον το εκλογικό τοπίο και ο χώρος της Ντόρας που σίγουρα μπαίνει στη Βουλή (όπως τόπε άλλωστε ο σουβλατζής ...Καραμανλής), θα πιάσει με άνεση…τους 10 βουλευτές και θα συγκυβερνήσει με άνεση στις επόμενες εκλογές, …όποτε και αν αυτές γίνουν !

Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος δε σταματά να τονίζει και να θυμίζει ότι το 2004 την εκλογική νίκη η ΝΔ τη χρωστά στο κεντρώο χώρο και ότι σήμερα -με το προχτεσινό ανασχηματισμό- προχωρά πλέον στην αυτοκαταστροφή της.

* o Nτελάλης της Μαντήλως   (κράτησε το άρθρο, θα σου χρειαστεί για να εξηγήσεις το γιατί...θα χάσει πάλι η ΝΔ )
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου