Κυριακή 17 Απριλίου 2011

AΡXIZEI NA ΑΔΕΙΑΖEI TO EYΠAΛIO - ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟΔΜΗΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ?

Συμπατριώτες όσο προχωρά η κρίση, τόσο αρχίζουν να αναδεικνύονται τα προβλήματα της λειτουργίας του Δήμου Δωρίδας, παρά τις φιλότιμες προπάθειες του Καπεντζώνη.

Προχτές μάθαμε ότι η Πολιτεία -μη έχουσα χρήματα  και ακολουθώντας το παράδειγμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας - σταματά να πληρώνει  δυσεύρετα την σήμερον ημέρα χρήματα για τα "νοίκια" των Αστυνομικών τμημάτων.

Από πλευράς της Πολιτείας, υπάρχει κάποιοι δίκηο.
Με το Καλλικράτη, ο κάθε Δήμος πρέπει να βρίσκει πόρους για τα πάντα.
Στο Δήμο μας χρειαζόμαστε ένα "ανεξάρτητο οικονομικό επιτελείο" και πιστεύουμε ότι ο Κώστας Αντωνόπουλος βρίσκεται στη κατάλληλη θέση.Πρέπει όμως να βοηθηθεί κατάλληλα.

Απαιτούνται προγράμματα, εισοδήματα για το Δήμο, αλλά συγχρόνως και εξοικονόμηση χρημάτων.
Το μαγαζύ που ακούει στο όνομα "ΔΗΜΟΣ", απαιτεί ικανό μάνατζμεντ και θεβρούμε ότι αυτή τη στιγμή το διαθέτει.Απλά είναι εγκλωβισμένος σε παληές αμαρτίες και καταστάσεις.
Σιγά -σιγά θα ερημώνει λόγω έλλειψης πόρων.

Δε λέμε καλή και εύστοχη η απόφαση του Καπεντζώνη να μειώσει κατά 10% τις εισφορές των Δημοτών.
Αλλωστε αποδείχθηκε ότι οι παλαιοί Δήμοι λειτουργούσαν σα ξέφραγο αμπέλι, χωρίς οικονομικές υπηρεσίες, χωρίς υποτυπώση μηχανοργάνωση, χωρίς ικανά στελέχη.

Ο παλαιός Δήμος Ευπαλίου, με τη συμπαράσταση των γνωστών ντόπιων παραγόντων και έλεγχο, (εξαιρουμένου του πρώην Δημάρχου που δε... τράβαγε άλλο ), άφησε κληρονομιά στο νέο Καλλικρατικό Δήμο ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ και 1.200.000€ ΜΕΤΡΗΤΑ.
Σκεφτείτε άφησε πλεόνασμα 1.200.000€ παρά τη κακο-διοίκηση του... πρώην, που δεν ΄ξεραν κάν, άν υπάρχουν Αναπτυξιακά προγράμματα και προχώραγε με τις...μικροπολιτικές του.
Οι υπολοιποι παλιοί Δήμοι ΜΗΔΕΝ . Μας άφησαν, ΧΡΕΗ και πάλι ΧΡΕΗ, για να αποπληρωθούν από τους έρμους τους Ευαπλιώτες και το παληό ΔΗΜΟ ΕΥΠΑΛΙΟΥ.

Κερασάκι για το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, μας πήραν και την ΕΔΡΑ.
ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.
ΕΙΧΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΙΚΗΟ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΥΠΑΛΙΟΥ, ΠΟΥ ΕΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ , ΔΕ ΚΑΛΕΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ.
-ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΕΙ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΠΛΑΤΑΝΟ, ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΥΑΣ ΤΟΥ ΕΥΠΑΛΙΟΥ.

Οσον αφορά  το Καπεντζώνη, ο άνθρωπος καταβάλει τεράστιες προσπάθειες...αλλά δε γίνεται, δε πάει άλλο !.
Αν βρισκόταν σε κάποια επαρχία της Αμερικής, το πρώτο που θα έκανε θα ήταν να αγοράσει ένα 10θέσιο ελικόπτερο για να... πετάει στα 55 διάσπαρτα χωριά του ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΑΣ, από τη παραλία μέχρι τα βουνά, μέσα στα χιόνια και στις βροχές, χωρίς της ύπαρξη υποτυπώδους οδικού δικτύου.

Οσο και να το παραμελούμε, δεν υπάρχει λύση - ιδιαίτερα σήμερα μέσα στην ύφεση, που ξεκινά αμέσως μετά το Πάσχα το δεύτερο ΜΝΗΜΟΝΙΟ, μέχρι το 2015 και... μετά βλέπουμε.
Πρέπει να το καταλάβουμε, τα πράγμτα άλλαξαν και... όποιος αντέξει. Η ΚΡΙΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2060 !

ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΝΕΟΔΜΗΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΥΠΑΛΙΟΥ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ, ΩΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ( χρειάζεται ηλεκτρονική διακυβέρνηση, με τα κατάλληλα στελέχη στις ανάλογες θέσεις)

-ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ "ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ".

-ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ, ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟ ΤΟ ΣΤΑΦ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
.
Τελευταίο παράδειγμα των ημερών  μας , με επείγουσα τη λήψη απόφασης μέχρι 18 Απριλίου, είναι η απομάκρυνση του Αστυνομικού τμήματος από το ΕΥΠΑΛΙΟ. ΕΔΩ και ΤΩΡΑ !
Ο καημένος ο Λαγαρός, έκτησε παληά το κτήριο δίπλα στη Μαντήλω, ελπίζοντας στο μόνιμο και σίγουρο μισθωτή ... το Ελληνικό κράτος και την Ελληνική Αστυνομία.Τα πράγματα όμως άλλαξαν , το κράτος βάρεσε κανόνι, δεν υπάρχουν πλέον λεφτά, κάθε μέρα πάμε και στο χειρότερο και ... κάθε Λαγαρός θα βλέπει το κτήριό του να ερημώνει.

Σίγουρα θα βρεθεί όμως λύση για το κτήριο της Αστυνομίας, στο κλειστό Σχολείο στο Καστράκι.
Ας είναι καλά ο Καπντζώνης και ο Ανδρέας Ευσταθίου.
Το Κστράκι είναι ιδανική θέση, γιατί βρίσκεται δίπλα από το Ευπάλιο, κοντά στη γέφυρα του Μόρνου, δίπλα από τις εθνικές οδούς Ναυπάκτου - Ιτέας και Ευπαλίου - Λιδωρικίου (που θα ξαναχαραχτεί).

Πάντως μετά το Πάσχα, ΟΛΟΙ οι Δημότες πρέπει να αρχίσουμε να προβληματιζόμαστε, τώρα που τα προβλήματα του νέου Καλλικρατικού Δήμου αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν και στο τελευταίο Δημότη, ΟΛΟΙ πρέπει να διαλογιστούμε και να σκύψουμε πάνω από το πρόβλημα.

Πάνω απ' ολους πρέπει να διαλογιστούν οι Ευπαλιώτες για το κατάντημά τους.

Για σκεφτείτε τι ώραία θα ήταν  να πάνε όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου στο Λιδορίκι - εφόσον τόσο πολύ πάλεψαν για την έδρα και τελικά τη πήραν ( με τη προυπόθεση ότι θα υπήρχαν όλες οι προυποθέσεις των κτριακών υποδομών ...οι οποίες όμως δεν υπάρχουν, ούτε υπάρχει ελπίδα να υπάρξουν στο μέλλον, ιδιαίτερα τώρα με το κρίση που θα κρατήσει μέχρι το 2060 )
 και στο ΝΕΟΔΜΗΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ, ΣΤΟ ΕΥΠΑΛΙΟ  ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ - ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κλπ).

*ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΥΠΑΛΙΟΥ, ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΠΟΛΟΣ  ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΤΗΡΙΟ, ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ,  ΚΕΠ -INTERNET- ENHMERΩΣH , WI-FI ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΙΚΤΥΩΝ κλπ.

- ΠΑΤΡΙΩΤΗ, Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΡΝΑ, ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΛΥΣΕΙΣ !
.

*Ο "ΝΤΕΛΑΛΗΣ ΤΗΣ  ΜΑΝΤΗΛΩΣ" , ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ
"ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ  και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ"  !

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου