Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ στο Δήμο Δωρίδος

Οι ζέστες προχωράνε και ο Δήμος Δωρίδας ξαφνικά ξύπνησε με λεφτά, λέγοντας σα το Γιωργάκη "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" και αφού γέμισε όλη τη Δωρίδα και το Ευπάλιο με "έργα" αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά "κτηρίου στο Λιδωρίκι" για  Δημαρχείο στην έδρα του Δήμου.
Ας τα πάρουμε λίγο τα γεγονότα  με τη σειρά.
Ποιός το αποφάσισε, Ποιό Δημαρχείο και Που βρέθηκαν οι προδιαγραφές για Δημοτικό κατάστημα ?
Ο κ. Δούκας το είχε νοικιασμένο χρόνια και το μίσθωνε στην Εφορία και προχωρούσε η βάρκα.
Ξαφνικά , τώρα που έκλεισε η Εφορία Λιδωρικίου, κίνησε όλους τους μηχανισμούς να "σπρώξει το κτήριο" στο Δήμο Δωρίδος, έναντι 222.000€ , με λεφτά των φορολογούμενων που κάθε μήνα βρίσκονται έξω από την Εφορία για διακονονισμό.
Από πού και ως πού, το κτήριο κάτω από τη σημερινή κρίση πιάνει τα 222.000€ ?
Ποιός το είπε, ποιός το εκτίμησε ?
Μήπως θέλουν να πάνε με τις αξίες που βγάζει ο αντικειμενικός προσδιορισμός της Εφορίας?
Αυτά δεν ισχύουν για συναλλαγές , αλλά για να προσδιορίζεται η αξία ενός ακινήτου και μετά να πληρώνεις την εφορία.
Η αξία του ακινήτου πάντα προσδιοριζόταν από την "Αγορά", από τη προσφορά και τη ζήτηση.
Γνωρίζουμε όλοι ότι αυτή τη στιγμή "δεν υπάρχει καμμία απολύτως ζήτηση" για αγορά ακινήτων.
Αυτό πυ σήμερα θα μπορούσε να αξίζει 100.000€, όλοι γνωρίζουν ότι με τη κρίση που υπάρχει τα Χριστούγεννα θα αξίζει τα μισά.
Τέλος σε περίπτωση που από το Δήμο θεωρούσαν ότι μέσα στη κρίση αυτού του τόπου, το κτήριο είναι "απαραίτητο και κατάλληλο για Δημαρχείο", τότε ο Δήμος πρέπει να ζητήσει αυτοψία και έκθεση εκτίμησης από ανεξάρτητη αρχή όπως το ΣΟΕ (Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών ). 
Ετσι μόνο θα ξέρουμε πόσο αντικειμενικά πιάνει το κτήριο στο Λιδωρίκι.
Πάντως οπως γράφει στην ανοιχτή επιστολή του και ο Νίκος Ζέρβας (Συν/χος Λυκειάρχης και Πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Ευπαλίου), δεν υπάρχει Δημότης σήμερα να δέχεται να φορολογηθεί έστω και με ένα Ευρώ, ώστε να αγορασθεί σήμερα με τη κρίση που έχουμε το παραπάνω κτήριο.
Ο κόσμος στη Δωρίδα, έχει εξαγριωθεί με τα μέτρα λιτότητας που παίρνονται κάθε μέρα, κάθε ώρα από τη Κυβέρνηση  και δε θα αντέξει μιά παρόμοια αγορά αυτού του κτηρίου στο Λιδωρίκι.
Αλλωστε όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχει το νεόδμητο - σύγχρονο Δημαρχείο στο Ευπάλιο (με κλιματισμό - αίθουσες συνεδρίων κλπ) και περιμένει ανεκμετάλλευτο
Ηθελα νάξερα όταν μεθαύριο ο Δήμος,  θα σταματήσει να εισπράτει μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ τα Δημοτικά τέλη (που υποχρεωτικά πληρώναμε μέχρι σήμερα), ποιός φορολογούμενος θα προσέλθει στο Δήμο για να πληρώσει "από μόνος του" τα Δημοτικά τέλη.
Εδώ θα γελάσουμε διότι σε 2 μήνες θα γονατίσει "το μαγαζί" και οι Δημοτικοί υπάλληλοι θα βγούν στους δρόμους με καταλήψεις.Εμείς όμως στη Δωρίδα θα έχουμε "κτήριο αξίας 222.000€" στο Λιδωρίκι.
Ολα αυτά κ. Καπεντζώνη, κ. Αντωνόπουλε και ολόκληρη η Ομάδα κρούσης του Δήμου Δωρίδος πρέπει να τα σκεφτείτε πολύ καλά, πριν είναι πολύ αργά.

ΑΠΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

Ετσι για να κάνουμε δήθεν Οικονομία, στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο, ο Δήμος προσφέρει τη μικρή ημιτελή  αποθήκη στον "ΑΜΠΛΑ" στη ΜΑΝΤΗΛΩ.
Δίπλα από τα κεντρικά γραφεία, που έχει την έδρα του ο "Ντελάλης της Μαντήλως".
Για να μη ξεχνιόμαστε αυτή η ΑΠΟΘΗΚΗ φτιαγμένη με τσιμετόπλιθες έχει την ιστορία της, όπως όλα τα πράγματα.
Για την ιστορία λοιπόν και να γνωρίζουν οι νεότεροι, το "χωράφι" που σήμερα βρίσκεται η μικρή Αποθήκη, πριν 30 χρόνια θέλησε να το καταπατήσει "γνωστός γείτονας του ΑΜΠΛΑ" (γνωστός ...Κατσαπλιάς που λένε οι Ευπαλιώτες).
Δε θέλω να αναφερθώ τώρα στο όνομά του, γιατί έχει αποδημήσει εις Κύριον.
Παληά όμως αυτός ο ...δήθεν κύριος "προσπάθησε να το καταπατήσει",  με τη μέθοδο της "χρησικτησίας", διότι ...τάχαμες "έδενε σε αυτό το χώρο τη κατσίκα του"(προσοχή και μη παρεξηγηθούμε, δε πρόκειται για καφετζή).
Γύφτικα πράγματα (μη παρεξηγηθούμε δεν το έκαναν ούτε οι τότε Γύφτοι που είχαν από παληά δικό τους σπίτι στα 300 μ από τη σημερινή αποθήκη.Οι Γύφτοι είχαν φιλότιμο.
Αντίθετα το έκαναν οι "άλλοι ...γνωστοί γύφτοι", καθαρόαιμοι Ευπαλιώτες (που είχαν και χρήματα, αλλά απλά ήταν "άπληστοι" ).
 Ολοι οι παληοί θα θυμούνται αυτή την ιστορία, γιατί τότε είχε γίνει βούκινο.
 Ευτυχώς ο τότε Πρόεδρος της Κοινότητας Ευπαλίου Νίκος Λουκόπουλος, βλέποντας την αδικία ξαπέστειλε το γνωστό "καταπατητή", κατέθεσε στο Δικαστήριο , έλαμψε η αλήθεια , έσωσε το Δημοτικό χώρο και έτσι  δεν  καταπατήθηκε ο χώρος (από τη...γνωστή φαμίλια κοντά στον ΑΜΠΛΑ).
Στη συνέχεια ο Λουκόπουλος για να αποδείξει την αλήθεια, δηλαδή ότι πρόκειται για Δημοτικό χώρο, έκτισε με τσιμεντόπλιθες τη σημερινή αποθήκη που βλέπουμε (χωρίς σοβάδες-χωρίς ρεύμα-χωρίς νερό-με μιά μεταλλική πόρτα) για να βάζουν τις καρέκλες της Κοινότητας Ευπαλίου.
Εκτοτε η αποθήκη έμεινε δίπλα στον ΑΜΠΛΑ, χωρίς πρακτικά να τη χρησιμοποιεί κανένας.
Κάποτε ακούστηκε ότι κάποιος Νέος του Ευπαλίου, ήθελε να τη νοικιάσει από το Δήμο για να κάνει Καφετέρια και στέκι για τη Νεολαία, αλλά δε περπάτησε.
Ετσι φτάσαμε στο καλοκαίρι του 2012, που ο Δήμος τη παραχώρησε στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ευπαλίου.
Ακουσα ότι θα δώσει τα οικοδομικά υλικά και με προσωπική εργασία του Συλλόγου θα αποπερατωθεί η ΑΠΟΘΗΚΗ για να στεγάσει τα γραφεία του ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
Μιλάμε για μεγάλη προσφορά.!
Δήμαρχε βοήθα σε παρακαλώ τη κατάσταση, βοήθα τα παιδιά του Νέου ΔΣ του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ευπαλίου, βάλτε αλουμίνια, δάπεδα, φτιάξτε ένα στολίδι, τοποθέτησε παγκάκια στο γύρω χώρο, δώσε και ένα κλιματιστικό, άλλωστε είπαμε πως όπου θέλουμε ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Πίστεψέ με θα σε ευχαριστούν Ολοι οι Νεολαίοι του Ευπαλίου.
Αυτά τα έργα μένουν.
Οπως διάβασες το κάθε πράγμα, κουβαλάει την "ιστορία του" και η ιστορία μένει.
Ας είναι καλά ο Λουκόπουλος που πριν 30 χρόνια έσωσε το "χώρο" από τους "γνωστούς καταπατητές".
Τώρα θα βλέπει από ψηλά τη μικρή ΑΠΟΘΗΚΗ να γίνεται ένα σύγχρονο  στέκι της Νεολαίας του Ευπαλίου, του χωριού που τόσο αγάπησε.

Αυτά τα λίγα για την ιστορία στον ΑΜΠΛΑ, όπου έχει την έδρα του  "Ο Ντελάλης της Μαντήλως" και σε λίγο καιρό θα φιλοξενεί και τον ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΥΠΑΛΙΟΥ.
Αν δεν υποστηρίξεις το σπίτι σου, όπως λέει και ο Σοφός Λαός, θα πέσει και θα σε πλακώσει.
Καλό καλοκαίρι σε Ολους
"Ο Ντελάλης της Μαντήλως"


.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου