Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012

Η "Αποθήκη" που έγινε το γεφύρι της Αρτας


 Ελλάς το Μεγαλείο Σου ... που τελειωμό δεν έχεις.

Διαβάζουμε στα διάφορα τοπικά μπλόκ για "καθυστερήσεις έργων - πονηρές αναθέσεις - απουσία διαγωνισμών", μηχανισμούς περίεργους στο Λιδωρίκι και διερωτάται ο μέσος Ευπαλιώτης , "τι άραγε γίνεται στο επιτελείο του Δήμου Δωρίδος" ?.
Πέρασαν κάποιοι μήνες και ακόμη να ξεκινήσουν απλά έργα, μηδαμηνού κόστους, όπως εκείνο της μετατροπής της παληάς αποθήκης στον Αμπλα της Μαντήλως .Στο "κέντρο-απόκεντρο του χωριού μας".
Βλέπεις είναι δύσκολο  να παρθούν κάποιες αποφάσεις στο Δήμο, γιατί όλοι τηρούν το πρωτόκολλο και η Νεολαία του Ευπαλίου - που φέτος λόγω της οικονομικής κρίσης ξεπέρασε σε πληθυσμό κάθε προηγούμενο - αναβοκατεβαίνει τη κεντρική λεωφόρο Εθνικής Αντίστασης, γράφει κάθε βράδυ χιλιόμετρα μετάξύ πάνω και κάτω πλατείας, επισκέπτεται τη "παληά Αποθήκη", βλέπει ότι ούτε κάν ξεκίνησαν τα υποτυπώδη έργα Ανάπλασης της περιοχής και συνεχίζει τους ολονύκτιους περιπάτους.
Το καλοκάιρι πέρασε και τίποτα δεν έγινε.Σε αυτό το τόπο απλά γίνονται οι εξαγγελίες και...βλέπουμε.
Το "έρμο" το νέο ΔΣ του Συλλόγου Ευπαλίου, υπομονετικά περιμένει να πάρει την Αποθήκη, για να στεγάσει την έδρα του, να φτιάξει το χώρο του, να βάλει 5 καρέκλες, 2 τραπέζια, ένα κλιματιστικό, 10 λουλούδια και ένα παγκάκι στο περιβάλλοντα χώρο.Οι νεολαίοι βλέπεις κάνουν όνειρα και περιμένουν, ως πότε.
Βλέπεις  εάν ήταν να αγοράσουν το παληό κτήριο  του Δούκα στο Λιδωρίκι (που πριν ένα χρόνο στεγαζόταν η Εφορία Λιδωρικίου που τη κλείσαν) θα φρόντιζαν οι υπεύθυνοι του Δήμου Δωρίδος να "τακτοποιήσουν τάχιστα το ζήτημα", να βολέψουν τη κατάσταση, τώρα κανείς δεν ασχολείται με τη Νεολαία Ευπαλίου, αλλά οι Διοικούντες κοιτάζουν άν πιάσαν μιά κοπέλλα με 10 γραμμάρια, ποιός έκλεψε το παγκάρι, ποιός έριξε βαρελότα στη κάθε Φωτούλα, κλπ.Και η έρμη η Αστυνομία, με το μοναδικό περιπολικό προσπαθεί κάνοντας θυσίες και απεγνωσμένες προσπάθειες για να επιβιώσει, μέσα στο 15 Αύγουστο να κάνει θαύματα.
Παιδιά της "Τρόϊκας Δήμου Δωρίδος", ξυπνήστε , ο κοσμάκης σας πήρε χαμπάρι, συγκεντρωθείτε στην αποστολή σας, διαφορετικά τα "νέα παιδιά" κάποιο πρωϊ θα σας "διώξουν όπως τη Φωτούλα".
Η ¨Αποθήκη", μπορεί να μην είναι έργο βιτρίνας, αλλά είναι απαραίτητη για τη Νεολαία μας.
Περιμένουμε πάντα ...τις εξαγγελίες !
Η αποθήκη, δεν είναι γεφύρι και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ευπαλίου, δεν είναι κλάμπ Αθηναϊκό.-

-

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου