Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Το βασίλειο των φοροφυγάδων και το ΣΔΟΕ που δεν έχει κάν βενζίνη


Αποκλειστικό:'Ετσι βασιλεύουν οι φοροφυγάδες


.
Μετά από πολυάριθμες καταγγελίες αναγνωστών -που είτε επισκέφθηκαν, είτε είναι μόνιμοι κάτοικοι της Ναυπάκτου - σύμφωνα με τις οποίες "σχεδόν κανείς" από τους καταστηματάρχες της περιοχής δεν τους έκοβε αποδείξεις, το enikos.gr επικοινώνησε με τον έφορο της Ναυπάκτου, κ. Ξάνθη.

Ο Γιάννης Ξάνθης επιβεβαίωσε ότι το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην περιοχή, ενώ και ο ίδιος έχει γίνει πολλάκις δέκτης παρόμοιων καταγγελιών.

Ο έφορος της Ναυπάκτου σημείωσε ότι η εφορία, από τον Ιανουάριο "δεν έχει τη δυνατότητα για έλεγχο", καθώς δεν διαθέτουν πια ούτε ελεγκτές, ούτε επόπτη.

Ο έλεγχος έχει περιέλθει -στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης- στη ΔΟΥ του Μεσολογγίου, επομένως οι ίδιοι δεν νομιμοποιούνται.
Ο κ. Ξάνθης έχει ενημερώσει τη ΔΟΥ Μεσολογγίου, το ΣΔΟΕ της Δυτικής Ελλάδας, τον Επιθεωρητή της Δυτικής Ελλάδας, όπως και τη Διεύθυνση Ελέγχων του Υπουργείου, ωστόσο ακόμα περιμένει. 
Όπως επισημαίνει, ο αριθμός των υπαλλήλων στη ΔΟΥ Μεσολογγίου όπως και στο ΣΔΟΕ Δ. Ελλάδας έχει επίσης περιοριστεί, οπότε και εκείνοι "κάνουν ότι μπορούν".
Μεταξύ άλλων, ο κ. Ξάνθης, εξιστορεί και ένα απίστευτο περιστατικό, κατά το οποίο, μετά από έκκληση που είχε κάνει στο ΣΔΟΕ για έλεγχο, του απάντησαν ότι "δεν έχουν βενζίνη για να έρθει το συνεργείο".
"Βιώνουμε τη διάλυση των φοροελεγκτικών μηχανισμών, τόσο στην περιοχή μας, όσο και σε όλη τη χώρα. Οι υπηρεσίες έχουν αποσυντεθεί. Από τους 15.500 υπαλλήλους και ελεγκτές έχουν απομείνει 9.500 που βρίσκονται διάσπαρτοι σε διάφορες υπηρεσίες..." ανέφερε ο κ. Ξάνθης και πρόσθεσε:
"Δε σας κρύβω, ότι σκέφτηκα να υποβάλω την παραίτησή μου..."

-Enikos.gr

-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου