Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ολα ... πάνε καλά, και ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, μας είπε ο κ.Καπεντζώνης. Να προχωρήσουν οι νέοι παραλιακοί Αντιδήμαρχοι στο έργο που τάχθηκαν .

Τέλειωσε και ο Γενάρης του '13, κόπηκαν όλες οι πάσης φύσεως  πίτες, αλλά αποδείχτηκε πως άδικα περιμέναμε.
Αδικα περιμέναμε υπεύθυνες απαντήσεις από το  Δήμαρχο κ.Καπεντζώνη.
Απλά μας διαβεβαίωσε ότι ΛΕΦΤΑ  ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ο Δήμος Δωρίδος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, γιατί ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΕΤΑΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ.
Μα "τι θα κλείσει Δήμαρχε" ?, ΚΛΕΙΣΤΟΣ  ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ.
ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, τότε ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ?
Οι Ευπαλιώτες ψάχνονται να δούν ένα σοβαρό έργο, να δούν στα 2 χρόνια που πέρασε κατι σοβαρό που έγινε στο χωριό τους.
Και το "καθάρισμα της Μαντήλως" γίνεται από τη Περιφέρεια.
Κάποιοι αρκετοί από το Ευπάλιο, πριν 2 χρόνια σε πίστεψαν, έτρεψαν όνειρα ότι ήρθε ο Μηχανικός Καπεντζώνης και ίσως κάτι αλλάξει, ίσως πάμε στο καλύτερο, ίσως ξεφύγουμε από τα παληά.
Δυστυχώς ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, αλλά δεν τα είδαμε.
Φτάσαμε αρχές του '13 για να μας τάξεις ότι θα φαρδύνει η στροφή στην είσοδο του Ευπαλίου, ότι θα ρίξουμε το μανδρότοιχο που βρίσκεται εκεί από αιώνες, ότι θα τοποθετήσεις νέα φώτα στην είσοδο του Ευπαλίου ερχόμενοι από Μοναστηράκι.
Νομίζω ότι δε πρέπει κάν να γελάσουμε, απλά να κλάψουμε τη μοίρα μας και τα ΟΝΕΙΡΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ.
Δηλαδή το Ευπάλιο, δεν έχει άλλες εισόδους ?
Σε πληροφορώ εάν δε το πρόσεξες, ότι το Ευπάλιο χωροταξικά και ρυμοτομικά, έχει τουλάχιστον 4 κεντρικές εισόδους.Αραγε τις έχεις περπατήσει ? Δε βρίσκεις πολλά χωριά παρόμοια στην Ελλάδα, ούτε κάν πόλεις. Ετσι σχεδιάζονταν πριν 1000 χρόνια οι πόλεις στην  Γαλλία και Ιταλία  (Μηχανικός είσαι άλλωστε  και το ξέρεις). Και τα φώτα δε γίνεται να τα βάλεις σε μία μόνο είσοδο (από το Μοναστηράκι) διότι "κάποιος κολλητός σου" μένει πάνω από τα πλατάνια και απαιτεί προβολή  πηγαίνοντας τους φιλοξενούμενούς του εξ Αθηνών το Πάσχα στο σπίτι του.
Δήμαρχε καλά ξεκίνησες με τους Αντιδημάρχους, αλλά αυτό δε φτάνει γιατί μάλλον έμπλεξες με τη διαπλοκή και ο κόσμος του Ευπαλίου δε μπορεί να περιμένει άλλο.Σου μείναν κάτι μήνες να αναστρέψεις το κλίμα.
Εχεις ακόμη καιρό να δείξεις έργα,αφού ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Οσον αφορά τα ΚΕΦ (Kέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων), ευτυχώς με δική της πρωτοβουλία  η Μανδρέκα έτρεξε το θέμα για το Λιδωρίκι.Τι γίνεται όμως για το Ευπάλιο ?
Γιατί σου ξεφεύγουν αυτά Δήμαρχε ?
Οι Ευπαλιώτες δηλαδή, δεν έχουν ανάγκη από ΚΕΦ στο τόπο τους ? Πρέπει να πάνε στη Ναύπακτο ?
Δηλαδή ανήκουμε στη Ναυπακτία ? Μήπως δεν έχουμε ελέυθερα κτήρια στο Ευπάλιο ? Γνωρίζεις πολύ καλά ότι ήδη υπάρχουν τουλάχιστον 2 σύγχρονα κτήρια.
Τι γίνεται με τα εγκαταλελημένα κτήρια της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών και το άλλο στην επάνω πλατεία ? Μιλάμε για κτήρια αντισεισμικά που διαθέτουν μέχρι και κλιματισμό, μέσα στο κέντρο του χωριού μας.Γιατί καθυστερούν τόσο οι διαδικασίες ώστε να περιέλθουν στο Δήμο ?
Μήπως τότε θα μας περισσεύουν κτήρια και υποδομές ώστε να παρθεί η πολυπόθητη απόφαση να κατεύει η έδρα του Δήμου Δωρίδος επιτέλους στο Ευπάλιο ? Αλλοιώς δεν εξηγούνται όλες αυτές οι καθυστερήσεις.
Οσον αφορά τη Μαντήλω, ήμουν νηός και γέρασα με το καθαρισμό της.Και φέτος η Περιφέρεια τη καθαρίζει, δεν είναι έργο της Δημαρχίας. Πάντα σπασμωδικές και εποχιακές λύσεις.Γιατί δε πιάνεις το ποτάμι από ψηλά να τελειώνουμε για πάντα. Ξέρεις πόσοι Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες δώσαν πρόχειρες αλλά πολυ-έξοδες δουλειές σε διάφορους ημετέρους για το καθαρισμό της Μαντήλως τα τελευταία 100 χρόνια ? Ούτε ο Σηκουάνας να ήτανε.
Πάντως προσωπικά οφείλω να σε ευχαριστήσω για το μελλοντικό πρόσωπο που θα αποκτήσει το καλοκαίρι ο Αμπλας με την αναβάθμιση της παληάς αποθήκης σε Γραφείο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ευπαλίου.
Εδώ θα ήθελα να σημειώσω ότι ο Εκπολιτ  Σύλλογος Ευπαλίου και το νέο ΔΣ του χρειάζονται βοήθεια να αναπτυχθούν διότι πράγματι το αξίζουν, διότι δουλεύουν για το χωριό, μέσα στο χωριό και δε κάνουν δημόσιες σχέσεις (όπως κάπποιοι Αθηναίοι).Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ευπαλίου διαθέτει μόνιμους Ευπαλιώτες που χειμώνα - καλοκαίρι προσφέρουν. Η  Ενωση Ευπαλιωτών καλώς ή κακώς ζεί στην Αθήνα, (έρχεται περιστασιακά τις γιορτές στο χωριό), αντιπροσωπεύει κάποιους λίγους ετεροδημότες ψηφοφόρους του Ευπαλίου και πρέπει να έχει συμπληρωματικό λόγο, βοηθώντας το Σύλλογο Ευπαλίου και τους δημότες του που ζούν στο χωριό.
Το Ευπάλιο ζεί εδώ και έχει μεγάλη ανάγκη το Σύλλογο Ευπαλίου σε καθημερινή βάση .Εδώ είναι ο παλμός και οι ανάγκες του χωριού μας.Τα προβλήματα του χωριού μας είναι εδώ (και όχι στην Αθήνα).
Επί τη ευκαιρία, εύχομαι και ελπίζω στις εκδηλώσεις για την Εθνική γιορτή στις 25 Μαρτίου, αυτή τη φορά να επιτρέψετε  στον Εκπολιτιστ  Σύλλογο Ευπαλίου να καταθέσει στεφάνι (...γιατί στις 28 Οκτωβρίου, τον αποκλείσατε κατηγορηματικά.Τρελλά πράγματα, γαιτί κατέθεσε στεφάνι η Ενωση Ευπαλιώτων από την Αθήνα και δεν αφήσατε να καταθέσει ο Σύλλογος Ευπαλίου, Συγχαρητήρια !!! και θα επανέλθω).
Πάντως Δήμαρχε νάσαι σίγουρος πως για τη στέγη του Συλλόγου Ευπαλίου, περισσότερο απ'όλους θα σε ευχαριστήσει η Ευπαλιώτικη μόνιμη κοινωνία και συμπληρωματικά η ετεροδημότικη εποχιακή νεολαία . Η περιοχή θα αλλάξει, θα είναι ένα κόσμημα που θα εμπνέει και πρόσθετη ασφάλεια από διαφόρους κινδύνους (ναρκωτικά κλπ) στο περίγυρο  του Αμπλα στη Μαντήλω.
Μαζί με όλους αυτούς και ο Ντελάλης της Μαντήλως σε ευχαριστεί, αλλά να θυμάσαι ότι αυτά τα 2 χρόνια διακυβέρνησης, είναι πάρα πολλά αυτά που δεν έγιναν στο Ευπάλιο και ότι το Ευπάλιο είχε και έχει ακόμα υποδομές (εκτός από το νεόδμητο Δημαρχείο του).
Απλά άν θές Δήμαρχε πρόσεξε τη διαπλοκή  και κυρίως τους μόνιμους Δημότες Ευπαλίου και τους "τοπικούς-ντόπιους Εκπολιτιστ Συλλόγους" όχι μόνο του Ευπαλίου, αλλά ολόκληρης της Δωρίδας.
Ολα τα παραπάνω ισχύουν εξ ολοκλήρου βασικά και για τους νέους Αντιδημάρχους που πλέον δε θα έχουν τη παραμικρή δικαιολογία να πούν σε κάτι μήνες που μείναν μέχρι τις Δημοτικές εκλογές ότι δεν ήξεραν και ότι δεν τους ενημερώσαμε. Είμαστε σίγουροι όμως -λόγω εντοπιότητος στη κάτω Δωρίδα- ότι θα  ανταποκριθούν στο έργο τους.Το ευχόμαστε για τα χωριά μας.
Ο Ντελάλης της Μαντήλως θα είναι πάντα εδώ ... ακόμα και σε κάτι μήνες.Η δημοτική προεκλογική περίοδος ήδη άρχισε.
(πώς είπαμε ... πως τον λένε το νέο υποψήφιο Δήμαρχο ? Κόκκινο Μπάμπη ? τους Ολυμπιακούς σίγουρα τους έχει ήδη δικούς του)
Ο "Ντελάλης της Μαντήλως", είναι εδώ.Να σέβεστε το Δωρικό περιβάλλον (για να το ξαναβρείτε του χρόνου), τα δάση, και ιδιαίτερα τη Μαντήλω που προστατεύεται από τη NATURA. Στις μεγάλες πηγές του «βυζαντινού ποταμιού», της Μαντήλως, έγινε το Πρώτο Ολοκαύτωμα της Λευτεριάς του 1821. * * *

---------------------------------------------------------------------
(Διάβαζε το  Blog του Εκπολιτ Συλλόγου Ευπαλίου ,  http://ekpolitistikossylogosefpaliou.blogspot.gr /  Ο Εκπολιτ Σύλλογος Ευπαλίου, κόβει την πίτα του,  τη Κυριακή 27 Ιανουαρίου - ώρα 17:30,  στην αίθουσα του Δημαρχείου Ευπαλίου.Στη συνέχεια θα ακολουθήσει κινηματογραφική βραδυά )


.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου